​У Раді нацбезпеки Афганістану повідомили про третю партію звільнених талібів з в'язниць країни

Влада Афганістану оголосила про третій етап звільнення ув'язнених бойовиків руху «Талібан». Представник Ради нацбезпеки Афганістану Джавід Файсал повідомив, що з в'язниці «Баграм» звільнені ще сто в'язнів. Рішення прийнято в рамках реалізації мирних домовленостей між США і рухом «Талібан». Загальна кількість звільнених талібів досягло 300, передає турецьке інформагентство «Анадолу».


Ув'язнені звільняються відповідно до списків, наданих талібами. Враховуються вік, стан здоров'я та злочин, за який таліб був засуджений. Ув'язнені звільняють під зобов'язання не брати участі у військових діях, повідомив Файсал.

Делегація «Талібан» у складі трьох осіб першого квітня відвідала Кабул, щоб обговорити з владою Афганістану технічні моменти обміну полоненими і ув'язненими.

Тим часом, таліби повідомили, що в неділю, 12 квітня, звільнять 20 осіб і передадуть їх комітету Червоного Хреста в провінції Кандагар.

За даними афганської влади, в руках у «Талібан» було 1000 заручників.

Угода між США і рухом «Талібан»

Відповідно до угоди, досягнутої за підсумками дворічних переговорів між Вашингтоном і талібами, США та їх союзники погодилися вивести свої війська з Афганістану до квітня 2021 року в разі виконання зобов'язань талібами. Причому п'ять тисяч з близько 14 тисяч американських військових залишать Афганістан до травня поточного року.

До 10 березня з в'язниць повинні були звільнити п'ять тисяч талібів в обмін на 1000 полонених прихильників афганського уряду.

Вашингтон докладе зусиль для скасування Радою безпеки ООН до серпня санкцій проти лідерів талібів.

США та їх союзники не стануть загрожувати територіальній цілісності і незалежності Афганістану, не втручатимуться у внутрішні справи країни.

«Талібан» не дозволить іншим організаціям використовувати афганську територію як плацдарм для атак на США та їх прихильників.

За даними Пентагону, в 2001-2019 рр. тільки на військові операції в Афганістані було витрачено 975 мільярдів доларів, а з урахуванням витрат на інфраструктуру ця цифра склала один трильйон доларів. За цей період США втратили на афганській землі 2400 військових.

Президент Ашраф Гані в якості умови для звільнення талібів з в'язниць назвав перенесення центрального штабу «Талібан» з Пакистану до Афганістану.

Сторони не робили заяв щодо участі талібів в новому керівництві країни.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.