​У парламенті Туреччини засудили сенаторів США за антитурецький лист Байдену

Міжпарламентська група дружби Туреччина-США розповсюдила заяву у відповідь на антитурецьке звернення 54 американських сенаторів на адресу президента США Джо Байдена. Безпідставні і безвідповідальні звинувачення на адресу Туреччини, що містяться в листі сенаторів, суперечать стратегічному партнерству Анкари і Вашингтона і духу союзництва в рамках НАТО, підкреслюється в заяві, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


У документі наголошується, що дружні і союзницькі відносини Туреччини і США засновані на спільності політичних цінностей. «Дуже важливо, щоб канали діалогу залишалися відкритими, а принципи взаємної поваги і врахування інтересів двох країн продовжували формувати базу для кроків щодо усунення викликів, з якими стикаються наші країни», - йдеться далі в заяві.

«Ті, хто, називаючи «терористами» американців, які ввірвалися в Конгрес США, при цьому ігнорує дії членів терористичної організації Фетуллаха Ґюлена, видаючи за «правозахисників» тих, хто бомбив 15 липня 2016 турецький парламент і вбивав мирних громадян Туреччини, суперечать самі собі. У наявності лукавство авторів заяви», - наголошується в документі.

Привертається увага до поширеної серед жителів Туреччини думки про те, що за кривавими подіями 2016 року стоять Сполучені Штати.

«На цьому тлі американські сенатори стають рупором пропаганди терористів Ґюлена, що завдає удар по щирості тверджень американської сторони про відсутність зв'язку Вашингтона з подіями спроби перевороту в Туреччині», - йдеться далі в заяві.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.