​Розгін протестів у М'янмі: число вбитих противників хунти збільшилося до 737 осіб

Число вбитих в ході розгону акцій протесту проти дій військової хунти в М'янмі досягло 737 чоловік. Про це йдеться в доповіді, підготовленій правозахисної Асоціацією допомоги політичним в'язням в М'янмі (AAPP). Тільки за останню добу в ході розгону протестних акцій вбито 7 чоловік. При цьому 3 229 учасників акцій все ще залишаються під вартою, стосовно 930 осіб виданий ордер на арешт, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Тим часом, Представницький комітет асамблеї Союзу (CRPH), створений депутатами проти військового перевороту і оголосивший тимчасовий цивільний уряд, звернувся із запитом на участь в саміті лідерів Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), який відбудеться 24 квітня в Індонезії.

В інтерв'ю виданню Voice of America представник цивільного уряду Мо Зав Оо заявив, що якщо АСЕАН виступає за вирішення ситуації в М'янмі, то вона забезпечить участь CRPH в обговореннях.

Про створення громадянського уряду CRPH оголосив 16 квітня.

У цивільному уряді колишній президент М'янми Вин М’їн, затриманий у ході військового перевороту 1 лютого, займає посаду «голови держави», а лідер М'янми Аун Сан Су Чжи - «державного секретаря».

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.