​США наклали вето на резолюцію РБ ООН з вимогою гуманітарного припинення вогню у Газі

США наклали вето на проект резолюції Ради Безпеки ООН (РБ ООН) із вимогою термінового гуманітарного припинення вогню у блокованому секторі Газа. Проект резолюції в РБ ООН, представлений Об'єднаними Арабськими Еміратами спільно з більш як 80 країнами, включаючи Туреччину, розглядався на позачерговому засіданні. Постійний член РБ ООН – США застосував право вето під час голосування, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


За резолюцію проголосували 13 із 15 членів Радбезу, тоді як Великобританія утрималася.

Заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд заявив про неприпустимість того, що документ не містить засудження на адресу палестинського руху ХАМАС, і деякі члени Ради безпеки зберігають мовчання з цього питання.

У проекті резолюції згадується лист, направлений генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем РБ ООН з посиланням на статтю 99 Статуту ООН, звертається увагу на жахливу гуманітарну ситуацію в секторі Газа та страждання палестинського народу, наголошується на необхідності захисту громадянського суспільства.

У проекті резолюції також міститься заклик до сторін виконати свої зобов'язання з міжнародного права, головним чином у сфері захисту цивільного населення. Документ також передбачає негайне та беззастережне звільнення всіх бранців та доступ до гуманітарної допомоги.

Раніше, 6 грудня, генсек ООН Гутерріш вперше за час свого перебування на посаді скористався своїми повноваженнями та застосував статтю 99 Статуту ООН, надіславши відповідний лист до РБ ООН.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.