​У Кишиневі заявили про рішучість продовжити шлях євроінтеграції

Кишинів працюватиме разом із європейськими партнерами, щоб привести Молдову до ЄС. Про це глава Міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Республіки Молдова (МЗСЕІ) Ніку Попеску заявив під час робочого візиту до Брюсселя напередодні засідання Європейської ради 14-15 грудня, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу» з посиланням на МОЛДПРЕС.

Під час візиту молдавський міністр провів зустрічі як з європейськими представниками, так і з колегами з країн ЄС, серед яких Лумініца Одобеску (Румунія), Ксав'є Беттель (Люксембург), Габріелюс Ландсбергіс (Литва), Маргус Цахна (Естонія), Криш’яніс Кариньш (Латвія), Юрай Бланар (Словаччина) та Ганна Люрманн (Німеччина).

Відбулася зустріч із генеральним директором ЄС з питань сусідства та розширення Гертом-Яном Купманом та його командою.

«Ми обговорили рекомендації Європейської комісії щодо початку переговорів з Республікою Молдова щодо вступу та наступних необхідних кроків у процесі приєднання, приділивши особливу увагу безперервному реформуванню судової системи та процесу деолігархізації», - уточнив Ніку Попеску.

Також глава молдавського зовнішньополітичного відомства провів зустрічі з радниками із зовнішньої політики голови Європейської ради Шарля Мішеля Симоном Мордю та Магдаленою Гроно.

Крім того, Попеску зустрівся із колегами з регіональної ініціативи ГУАМ – Грузія, Україна, Азербайджан та Молдова.

Міністр засудив з Іллею Дарчіашвілі, Дмитром Кулебою та Джейхуном Байрамовим регіональну безпеку, торговельно-економічну співпрацю та процес вступу країн-кандидатів до Європейського союзу.

Візит відбувся у контексті, в якому Європейська комісія рекомендувала Республіці Молдова розпочати переговори щодо вступу до Європейського Союзу.

Остаточне рішення на тему має бути прийняте на рівні глав держав та урядів ЄС у Європейській раді.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.