Правоохоронець у відставці: говорити про правоохоронну систему як про захисника народу - недоречно

 
За останні сто днів влади Януковича криміналітет не лише підняв голову, а й розквітнув буйним цвітом. Та й про що мова, якщо у переддень інавгурації Януковича донецькі бандити у центрі Києва вирішили «розбомбити» ювелірну крамницю. А далі пішло ще краще, адже якщо до влади йдуть ті, хто неодноразово порушував саме кримінальний кодекс, то вони стають яскравим прикладом усім іншим особам, для яких піти кримінальною стежкою - легко. Та воно й зрозуміло: навіщо вчитись, жити чесно, дотримуватись слова, якщо набагато простіше вийти на вулицю і відібрати у когось гаманець, стягнути шапку, зірвати сережки, а потому усвідомлювати, що ти наслідуєш поведінку «успішної людини», адже психологи доводять: повторюй те, що робить успішний чоловік, і ти досягнеш такого ж, як він, результату. А хто не хоче стати президентом? Залишилось єдине – виходити на велику дорогу. Тим паче, що працювати за нормальну зарплатню, за яку можливо було б утримувати родину, все одно ніде.
 
Та все ж суспільство не терпить криміналітету. Пізно чи рано воно починає бунтувати проти кримінального свавілля. І на допомогу суспільству повинна приходити міліція. Але в українській державі ця структура не виконує функцію охоронців правопорядку. Вона давно перетворилась на організацію, що опікується лише розігнанням мітингів та охороною державних структур, в яких сидять не зовсім законослухняні громадяни. Чому ж так сталось? Це та інші питання «Конфлікти і закони» поставили Голові Всеукраїнського громадсько-політичного Руху та громадського об"єднання "Всенародний фронт порятунку України", Голові Незалежної профспілки військовослужбовців України, депутату Київської міської Ради народних депутатів ІІ скликання (заступнику голови постійної мандатної комісії з питань депутатської етики, законності, правопорядку та боротьби із злочинністю в м. Києві), ветерану органів внутрішніх справ України Олександру Лалаку.
 
- Пане Олександре, на Вашу думку, чому держава не реагує на підвищення криміногенної ситуації в державі?
 
Тому що ця окупаційна влада сама є криміналітетом, корупційним спрутом на шиї у народу , а тому обрубати сама собі щупальця ніколи не стане.
- Але в країні збільшується кількість наркоманів, і подейкують, що обіг наркотиків курують правоохоронці. Що ви можете сказати з цього приводу?
 
Як не прикро це визнавати, але в Україні здійснюються всі форми витонченого геноциду проти титульної нації – українців. Не є винятком і обіг наркотиків… Правоохоронці будь-якої країни – це слуги влади та режиму. Якщо найвищі посадовці – корупціонери і «кришують» наркоторгівлю, то і правоохоронці займаються тим самим.
 
- Як Ви вважаєте, чому представники правоохоронних структур перетворились з правоохоронців (охоронців права) на церберів, які не реагують на реальні злодіяння, проте доволі часто фабрикують такі злочини, які і не чинилися?
 
Частково на це питання я вже відповідав. З іншого боку, у словарі Даля чорним по білому написано, що суди і вся правоохоронна система завжди стояли на захисті панівного режиму… Проте в правоохоронній системі є статистика, за яку суворо і завжди питають у відповідних керівників всіх силових і правоохоронних відомств. Отже, навіть корупціонер повинен показати у своїй «правоохоронній» діяльності якусь позитивну динаміку боротьби із злочинністю. Якщо ж своїх блатних братків покривати, то як ще показати позитивну динаміку боротьби зі злочинністю і корупцією, як не за рахунок простих і беззахисних українців???
 
- Тож, з Вашої точки зору, наскільки міліція сьогодні злилася з представниками кримінальних структур і чому так сталось?
 
Міліція не зливалась з ними, а фактично вже їм підпорядкована і виконує їхнє завдання з офіційних державних установ.
 
Тому я вже давно кажу, що ми зараз переживаємо часи української національної катастрофи. І тільки ті, хто не розуміє цього, пророкують ще якусь там катастрофу чи апокаліпсис, живучи у ньому і не усвідомлюючи цього.
 
Так сталось через те, що це не українці вибороли свою державну незалежність у 1991 році, а найвищі корупціонери ЦК і Політбюро КПРС. КДБ і МВС СРСР свідомо і цілеспрямовано розвалили СРСР, розірвали його на шматки, привласнивши собі і своїм кланам цілі республіки і всі їхні багатства. Отже, розваливши СРСР, вони уникнули кримінальної відповідальності за скоєні злочини – немає імперії, то й немає всієї її правоохоронної системи з усіма відповідними законами…
 
А звідси робимо висновок – у українців до цього часу немає своєї держави, це лише міф про українську державність. Хоча з іншого боку вона є, але це не національна державність, а державність корупційна, інтернаціональна в своїй основі від самого початку її проголошення. І до тих пір, поки в Україні панують ті, хто причетний до небаченого в історії людства шахрайства – приватизації всіх національних багатств (серії штучних гіперінфляцій і т.п.) на всьому пострадянському просторі, і в Україні зокрема, говорити про правоохоронну систему, як про захисника народу, взагалі просто недоречно, навіть гіпотетично. Під панівним режимом слід розуміти не лише партію Регіонів, а й всі без виключення парламентські політичні сили України від позиції і так званої «опозиції»…, які періодично влаштовують для народу спектаклі, маючи на меті спільне завдання – надалі дурити наш народ і не допустити до того, аби він оговтався, ретельно розібрався в тому, як його обікрали, і викинув бандитів на смітник історії, притягнувши до кримінальної відповідальності всіх цих крадіїв… І тоді лише можна говорити про докорінне очищення всієї правоохоронної системи від корупціонерів та організованих злочинців – захисників панівної бандократії.
 
 

 



Коментарі

  +0 #1 kremenn 24 янв. 2011 г., 17:14:39
О какой правозащите можно говорить в нашем государстве!!!!!! Если рядовой милиционер и сержантский состав получают до 2000гр. За такие деньги можно прожить??? Конечно те, у кого есть хоть немного мозгов уходят из рядов милиции. Остаються или напроч лишенные интелекта или "мазаные" которые знают что скора займут должность, получат звание со всеми вытикающими благами... А блага включают и возможность "распределения" выдиляемых средст по своим карманам. Наплимер Оболонский отдел ДСО. Нехватает 58 человек!!!!! Клиенты платят за охрану. Люди выходят на работу (вернее почти живут там), а зарплату приносят максимум 1800грн., хотя в стоимость услуг по охране закладываеться не менее 3500. ТАК ГДЕ ДЕНЬГИ!!!!!!! ГДЕ ЗАРПЛАТЫ!!! Дайте неормальную зарплату и насколько меньше будет инциндентов! Люди будут держаться за свои места!!! И кстати, про назначение должностей. Каким образом начальник отдела Оболонского ДСО всего лиш Лейтенант (да еще был уволен из ГАИ), а его заместитель полковник! Совсем не "мазаные", совсем без взяток! И где искать правозащиты обычному сотруднику милиции?????

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.