Ідея Нацбанку про введення 15% податку на продаж валюти є відвертим державним бандитизмом

img 3831

 
Сьогодні відбувається стрімка девальвація гривні, яку Національний банк намагається приховати шляхом спалення національних валютних резервів. Про це заявив народний депутат від партії «УДАР» Павло Розенко під час круглого столу в Інституті Горшеніна, повідомляє прес-служба партії.


«Щодо курсу гривні і «феноменальної» роботи НБУ – давайте будемо відвертими, ми всі бачимо і відчуваємо, що девальвація гривні йде, починаючи з травня 2012 року. Однак НБУ приховує це шляхом спалення валютних резервів. У вересні було витрачено валютних резервів на 2 млрд. доларів, в жовтні – вже 2,5 млрд. доларів. В цілому за рік спалено 12 млрд. доларів», – зазначив Розенко.

За словами політика, для того, щоб утримувати курс національної валюти, НБУ вигадує й інші «специфічні» методи – зокрема, обов'язковий продаж експортерами 50% валютної виручки і 15% податку на продаж валюти для громадян.

«Це елемент відвертого державного бандитизму. Коли людина має вдома хоч якісь приватні накопичення в іноземній валюті, які страхують доходи цієї людини, - сьогодні приходить невідомий чоловік і каже: віддай нам 15%, будь ласка. Це ж прямий рекет. З одного боку, Нацбанк розповідає нам про кризу, а з іншого – щодня ми в ЗМІ бачимо, що НБУ проводить шикарний ремонт своїх пансіонатів і санаторіїв, НБУ купує ліфти по півмільйона гривень, гідромасажні ванни тощо», – сказав народний депутат.

Розенко зауважив, що такі факти доводять: фінансовою системою в Україні сьогодні керують абсолютно випадкові люди, для яких питання добробуту громадян знаходиться десь на другому плані. «Для них головне – це піар, самозамилування в ЗМІ і забезпечення власного добробуту. Ось на що спрямована політика сьогоднішнього керівництва НБУ», – підкреслив Розенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.