Податок на нерухомість: українці платитимуть за дві маленькі квартири, а не за одну велику

neruhomist

 
Кожен розділ податкового кодексу потребує змін, уточнень і доопрацювань. Про це заявила народний депутат від фракції «УДАР», перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Оксана Продан в ефірі телеканалу «Рада».


«У нашому комітеті на сьогодні є найбільше законопроектів - майже 200 вже внесено і мають бути розглянуті. Більшість з них стосується Податкового кодексу. Там, куди не глянь, - в усіх розділах є, що опрацьовувати», - наголосила Оксана Продан.

Як приклад, депутат навела проект щодо оподаткування нерухомості.

«Податок на нерухомість вже діє. Вже в цьому році після 1 вересня у людей, згідно з законом, почне виникати зобов’язання його сплачувати. З іншого ж боку - досі немає реєстру нерухомості, за яким податкові органи повинні нараховувати ці зобов’язання. Такі суперечливості є в законі і, зрозуміло, що ними будуть користуватися на місцях податківці не в інтересах платників податків», - підкреслила депутат. - Так само в цьому законі про нерухомість передбачається: якщо ти маєш дві квартири, незалежно від того, чи це дві маленькі квартири по 30 кв. м, чи по 20 кв. м, - ти платитимеш за одну з них в будь-якому випадку. Водночас, якщо у тебе квартира 120 метрів в центрі Києва - ти не будеш за неї платити, хоча вона велика і дорога. Такі несправедливі речі щодо податку на нерухомість».

Депутат зазначила, що подібні проблеми існують і з податком на прибуток та податком на додану вартість.

Водночас депутат відзначила, що опозиційні сили змогли відбити низку норм, які були у Податковому кодексі. Зокрема, завдяки їх зусиллям залишилася і працює «спрощенка».

Оксана Продан пообіцяла, що комітет буде вносити необхідні зміни і уточнення до кодексів і законопроектів, аби спростити життя українським підприємцям, повідомляє прес-служба політичної партії «УДАР Віталія Кличка»



Коментарі

  +3 #1 Мгновение 22 апр. 2013 г., 21:37:48
Это если у кого то две квартирки площадью общей 60 м. квадратных то одну сдаёшь в аренду и ещё платить нужно налог на эту квартиру? Во пацаны загнули :P

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.