Влада замітає корупційні сліди навколо оборудки з американською юридичною фірмою

tender

 
Міністерство юстиції України уклало угоду з американською юридичною компанією Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP and Affiliates на послуги у справі "Тимошенко проти України" вартістю 10,20 мільйонів гривень "заднім числом".


"Гроші з державного бюджету 2013 року за процедурою закупівлі в одного учасника виділено "у зв’язку з тим, що Європейським судом з прав людини 31 травня та 11 липня 2012 року у справі "Тимошенко проти України" були поставлені додаткові питання", - цитує програма "Тендер News" обґрунтування необхідності закупівлі.

Виходить, Мін'юст розрахувався із американськими юристами, що називається, "заднім числом". Адже публічні слухання, до яких урядові України допомогли підготуватись у Skadden, відбулися ще 28 серпня минулого року. В Міністерстві юстиції підтвердили – новий тендер провели, щоби розрахуватись із американцями за проведену торік роботу.

"Це повністю суперечить логіці проведення державних закупівель. Виходить, Мін'юст на власний розсуд без конкурсу залучив Skadden до справи. Американські юристи попрацювали, а потім під тим приводом, що вони вже у курсі всієї справи, через рік провели держзакупівлю за процедурою в одного учасника і виділили 10 мільйонів гривень за вже надані послуги. Таке от ноу-хау від колиски права Міністерства юстиції – як уникнути конкурентних торгів при замовленні за бюджетні гроші товарів чи послуг", - повідомляє ТВі.

Як відомо, Юлія Тимошенко у грудні 2012 року звернулася з заявою до Міністерства юстиції США з проханням перевірити на наявність корупції механізми фінансування урядом України проведення аналізу судового процесу у так званій "газовій" справі, який здійснювала американська компанія Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom.

В своїй заяві Юлія Тимошенко просила Міністерство юстиції США надати правову оцінку діям юристів компанії Skadden по корупційному фінансуванню їх роботи для уряду України. У випадку підтвердження цих фактів, Юлія Тимошенко вимагала порушити відповідні кримінальні справи не тільки проти осіб, які були залучені з американської сторони, а й проти українських чиновників, які в некоректний, незаконний спосіб в змові з юристами компанії Skadden, залучили їх в корупційний спосіб здійснювати роботи для уряду України.

Захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко неодноразово звертався до компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom з проханням пояснити ситуацію навколо фінансування їх роботи, проте компанія жодного разу не надала офіційної відповіді.

За інформацією Міністерства юстиції України, поширеною наприкінці 2012 року, вартість робіт з дослідження судової справи Юлії Тимошенко становила не більше 95 тисяч гривен, і саме через низьку вартість проекту, без проведення тендеру, було залучено компанію Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom.

Водночас, за приблизними оцінками захисту Юлії Тимошенко, загальна вартість послуг американської юридичної компанії для уряду України становила від 1,5 до 2 мільйонів доларів, включаючи витрати експертів на поїздки до України, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.