Пинзеник: Газова знижка не має нічого спільного зі зміною світових цін на енергоносії

pinzenik vekseli

 
Газова знижка надаватиметься Україні з обов’язковими «домашніми завданнями» і щоквартальними перевірками їх виконання. Про це заявив народний депутат фракції «УДАРу» Віктор Пинзеник, коментуючи підписане у Москві Доповнення до чинної газової угоди, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі «УДАРу».


Політик звернув увагу на одну з норм документа, якою передбачено, що за певних умов формула ціни на газ, залежно від ціни інших енергетичних продуктів (газойль, мазут), не має абсолютно ніякого значення, бо щоразу поправочний коефіцієнт «k» підбирається так, щоб на виході ціна становила 268,5 дол. «Інакше кажучи, причина такого щоквартального коригування не має нічого спільного зі зміною світових цін на енергоносії», - зазначив Пинзеник.

«Чому ж тоді не було просто зафіксовано ціну в 268,5 дол. до кінця дії контракту? Бо відмова від формули ціни застосовується лише за певних умов – щоквартального погодження коефіцієнта корекції», - зауважив «ударівець», посилаючись на норми Доповнень.

Цілком очевидно, відзначив політик, що «благодійна» газова знижка даватиметься одночасно з обов’язковими до виконання «домашніми завданнями» із щоквартальними перевірками їх виконання. А у випадку їх невиконання з будь-яких причин вступає в силу формула, де вже має значення динаміка ціни на мазут і газойль (тобто існуючий порядок ціноутворення).

«Дуже хотілося б уже знати про «домашні уроки» українському уряду. Очевидно, нас «радуватимуть» ними щоквартально в період надання знижки. Зрозуміло, знижки - за правильно виконані «домашні завдання», за «правильну поведінку», - сказав Віктор Пинзеник.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.