Кличко: Уряд повинен припинити практику вилучення коштів з бюджету Києва

klichko budget

 
Уряд повинен реально оцінити ситуацію і припинити практику вилучення коштів з бюджету Києва. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна», повідомляють «Конфлікти і закони».


За словами Кличка, питання повернення прибутку на доходи фізичних осіб до столичного бюджету є дуже гострим. Мер столиці підкреслив, що багато хто з політиків займається популізмом - з одного боку вони декларативно говорять про децентралізацію влади, про децентралізацію бюджету, але при цьому доходи киян на сьогоднішній день забирають до держбюджету. «Ми розуміємо, що в країні важке економічне становище, але ще раз хочу підкреслити, що Київ теж знаходиться в непростій ситуації. Столиця катастрофічно потребує коштів. У бюджеті у нас навіть не нуль, а великі борги. Абсурдна ситуація, коли гроші киян відправляють до Держказначейства, а ми їх не можемо отримати на життєзабезпечення міста, тому що вони вже витрачені», - додав він.

Мер Києва повідомив, що сьогодні столиця має близько 60 мільйонів гривень невиплаченої за графіком зарплати працівникам бюджетної сфери. «А це - 260 тисяч бюджетників, які, маючи невисокі доходи, залишилися без зарплати. І сьогодні ми повинні невідкладно виплатити ці кошти. А виходить, що ми не можемо використовувати на першочергові потреби зароблені містом гроші», - сказав Віталій Кличко.

Київській міській голова зауважив, що неодноразово обговорював ситуацію з прем'єр-міністром і з міністром фінансів. Крім того, йшлося про перспективи коректного завершення бюджетного року в столиці, зважаючи, що прогноз дефіциту становить 3 мільярди гривень.

Водночас, Віталій Кличко підкреслив, що у кожній установі сьогодні необхідна максимальна економія бюджетних коштів. Мер Києва доручив бюджетній комісії Київради розглянути у стислі терміни всі бюджетні питання і запропонувати для ухвалення Київрадою рішень, які можна прийняти на рівні міста.

«Але, підкреслюю, я вважаю, що уряд повинен реально оцінити ситуацію і припинити практику вилучення коштів з бюджету столиці. Я розумію, що сьогодні ситуація абсолютно критична по всій країні, але нам необхідно знаходити кошти для того, щоб не зупинити роботу міського господарства, щоб інфраструктура міста працювала, щоб були світло, газ, тепло, вода в будинках. Сьогодні це питання постає більш, ніж гостро», - наголосив Кличко.

Київській міській голова також додав, що головне завдання для нього - наповнення бюджету за рахунок виведення з «тіні» досить великої частини коштів, оптимізація роботи комунальних підприємств. «Питання про повернення ПДФО - якщо не 100%, то хоча б частково - я буду піднімати постійно, тому що податки киян повинні залишатися в Києві», - підкреслив Віталій Кличко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.