Україна може забезпечити себе газом власного видобутку

timoshenko gaz1

 
Україна має змогу забезпечити потреби бюджетного сектору та житлово-комунального господарства газом власного видобутку, якщо держава поверне контроль над газовими родовищами, якими незаконно досі користується оточення екс-президента януковича.


Про це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила в ефірі програми «Шустер LIVE» на телеканалі «112 Україна».

Вона пояснила, що в країні видобувається 19,5 млрд. кубометрів газу, а необхідно - 21,48.

За словами лідера «Батьківщини», ціна на газ для населення мусить бути втричі нижчою і складати 2355,7 грн., а не запропоновані урядом 7188 грн., навіть з урахуванням 2 млрд. кубометрів імпортованого газу, якого бракує.

timoshenko gaz2

Тимошенко також спростувала тезу очільника НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва про те, що 7 млрд. кубометрів газу з видобутих в Україні об’ємів належать «закордонним інвесторам» і продається за ринковими цінами.

«Поки що жоден іноземний інвестор не видобув жодного мільйону кубометрів газу, вони зараз лише вкладають і думають - чи вкладати, чи не вкладати», - заявила вона.

Лідер «Батьківщини» також роз’яснила, що 7 млрд. кубометрів - це газ, який досі незаконно отримують структури оточення януковича, тому вона й наполягає на поверненні цих родовищ державі.

При цьому Тимошенко підкреслила, що йдеться про сотні мільйонів доларів.

«Під час правління януковича «були розписані серед його оточення самі «солодкі», самі рентабельні та прибуткові газові родовища», - наголосила вона.

На думку лідера фракції, перше, що «мав зробити цей уряд та Верховна Рада, це повернути вкрадені родовища державі», і тому в неї виникло логічне запитання: «як так може бути, що янукович поїхав, а вся його братія залишилася і видобуває газ?»

Тому Тимошенко переконана, що потрібно терміново порушити кримінальні справи проти тих, хто «ці родовища безкоштовно забрав».

«Сьогодні газ мусить працювати на Україну й працювати за нормальною ціною», - резюмувала голова партії «Батьківщина».

Нагадаємо, Юлія Тимошенко запропонувала також створити слідчу комісію в парламенті, яка проаналізує підвищення тарифів на комунальні послуги, та висловила готовність її очолити.



Коментарі

  +1 #1 бен 5 апр. 2015 г., 10:57:35
Украина должна была бы опережающими темпами решать проблемы расширения собственной добычи, энергосбережения, рационального использования ресурсов, утилизации и др. Для этого есть финансовые ресурсы, которые бездумно используются для субсидий. Субсидии это деньги в песок. А государство вводя субсидии отказывается от действенных реформ по модернизации системы жизнеобеспечения населения.
  +0 #2 Валентин 5 апр. 2015 г., 11:00:37
Обсолютно правильно.Время бандитов прошло.Надо все возвращать народу.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.