Уряд погодив допомогу волонтерам чи їх сім’ям при пораненні або загибелі

volonteri

 
За зверненням народного депутата-«ударівця» Ярослава Дубневича уряд затвердив порядок і розміри виплат грошових допомог у разі загибелі або отримання інвалідності волонтером внаслідок поранення, отриманого під час надання волонтерської допомоги. Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко за результатами засідання уряду, поінформували «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


Затверджено порядок і розміри виплат допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги.

Рішенням уряду встановлено такі розміри виплат:

- У разі загибелі (смерті) волонтера його родина отримає 500 прожиткових мінімумів (609 тис. грн);

- Отримання інвалідності I групи - 250 прожиткових мінімуми (304 тис. грн)

- Інвалідність II-ї групи - 200 прожиткових мінімумів (243 тис. грн)

- Інвалідність III-й групи - 150 прожиткових мінімумів (182 тис. грн).

Нагадаємо, 15 липня народний депутат, член депутатської групи «УДАРу» Ярослав Дубневич надіслав депутатське звернення до голови уряду Арсенія Яценюка з пропозицією винести на чергове засідання Кабінету Міністрів питання розгляду та прийняття Постанови Кабінету Міністрів України, якою затвердити Порядок призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій та збройних конфліктів.

«У той час, коли уряд шукав резерви, урізуючи та перерозподіляючи кошти для війська, призначав тендери на закупівлі, звичайні люди об’єдналися у волонтерські групи, які взяли на себе функції держави із забезпечення армії, Національної гвардії, добровольчих батальйонів і військових госпіталів усім необхідним. Окремі волонтерські групи займаються допомогою в пошуках зниклих та загиблих солдатів. Волонтери, ризикуючи власним життям, доправляють зібрану допомогу на лінію фронту. На сьогодні вже відомі нещасні випадки серед волонтерів, котрі стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час забезпечення проведення антитерористичної операції в зоні АТО, також є і випадки загибелі волонтерів. У такій ситуації, вже волонтери та їх сім’ї потребують допомоги та гарантій від держави», - йшлось у зверненні народного депутата.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.