Росія програла суд акціонерам ЮКОСа

yukos sud

 
Третейський суд в Гаазі частково задовольнив позов колишніх акціонерів нафтокомпанії ЮКОС проти Росії, зобов'язавши державу виплатити 50 мільярдів доларів замість 114 мільярдів, повідомляє «Коммерсант» з посиланням на джерела, знайомі з ходом процесу.


Суд 18 липня одноголосно прийняв рішення задовольнити позов Group Menatep Limited (GML), що представляє інтереси Леоніда Невзліна, Володимира Дубова та інших. У Гаазі порахували, що Росія порушила Енергетичну Хартію і незаконно привласнила собі активи ЮКОСа.

Росія, за рішенням суду, повинна передати цю суму позивачам до 15 січня 2015 року. Якщо держава не виплатить гроші до цього часу, то почнеться нарахування відсотків.

Протягом десяти днів з моменту оголошення вироку Росія має право звернутися до нідерландських судів, щоб подати заяву про ануляцію рішення. Суд оголосить вирок сьогодні, 28 липня. На думку джерел, Росія не погодиться з ним і буде його оскаржувати.

Нагадаємо, російська нафтова компанія ЮКОС існувала з 1993 по 2007 роки. Михайло Ходорковський продав в 2005 році своїм партнерам частку з GML, яка стала контролювати 70,5 відсотків нафтової компанії. 1 серпня 2006 ЮКОС визнали банкрутом за заявою синдикату іноземних банків, яким компанія заборгувала близько 500 мільйонів доларів. Пізніше цей борг викупила «Роснафта».

Протягом 2007 року майно компанії продавалося на аукціонах з метою покриття боргів. 21 листопада 2007 ЮКОС ліквідували.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.