​Підозрювана у справі терористичного підпілля NSU вперше дала свідчення в суді Мюнхена

Беате Цшепе, яка є головною підозрюваною у справі терористичної організації «Націонал-соціалістичне підпілля» (NSU), вперше дала усні свідчення в суді, в яких повідомила, що більше не дотримується радикальних поглядів.


Процес у справі членів NSU, які звинувачуються у вбивстві 10 осіб, в тому числі восьми турок - жителів Німеччини, пройшов у Верховному суді Мюнхена.

Виступаючи на 313 слуханні у справі після трирічної відмови від дачі усних свідчень, Цшепе зазначила, що в минулому поділяла деякі погляди неонацистів, але зараз про це не може бути й мови.

«Сьогодні я суджу про людей не по їхньому походженню або політичних поглядах, а по діях», - сказала підсудна.

За словами Цшепе, вона не виправдовує дій своїх спільників Уве Мундлоса і Уве Бенхардта і жалкує про свої помилки. У той же час підсудна не надала інформації про злочини і нерозкрила зв'язки терористичної організації.

Про підпільну діяльність NSU стало відомо четвертого листопада 2011 року. Члени організації Уве Міндлос і Уве Бенхардт, замішані у вбивствах і пограбуванні банку, в цей день були знайдені мертвими в місті Айзенах. Тоді повідомлялося, що вони покінчили життя самогубством.

Через три години після їх загибелі в живих залишилася тільки член NSU Беате Цшепе, яка підпалила будинок в місті Цвіккау і зникла. Через чотири дні після цих подій Цшепе здалася поліції, повідомляє турецьке інформагентство Анадолу.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.