​Смертоносний напад на Маріуполь в 2015 був проведений з контрольованої росією території - підтверджує Bellingcat

Слідча команда Bellingcat остаточно встановила, що смертоносний напад на Маріуполь в 2015 році був проведений з території, контрольованої росією. Bellingcat також встановив винуватців в артилерійському нападі на Маріуполь в січні 2015 року. Слідча команда Bellingcat встановила, що артилерійський напад на Маріуполь 24 січня 2015 року, який призвів до загибелі 30 цивільних та більше 100 пораненими, був проведений з контрольованої росією території, повідомляє «Голос Америки».


«Всі пам’ятають надзвичайне відео з нападу на Маріуполь», - пише журналіст Кристофер Міллер.

«Ракетний напад на Маріуполь залишається серед найгірших нападів в тривалому конфлікті на сході України. Він стався після того, які підтримувані росією сили відкинули мирні переговори і пообіцяли новий наступ», - наголошує Міллер у Twitter.

Bellingcat також встановив, що вказівку про обстріли та нагляд за ними проводили російські командувачі, які перебували на дійсній службі в міністерстві оборони росії. Ballingcat виявив дев’ять російських посадовців, включаючи одного генерала, двох полковників і трьох лейтенант-полковників, які були прямо залучені до військової операції.

Більше того, Bellingcat встановив, що дві артилерійські батареї MLRS було переведено з росії в Україну за день до маріупольської операції. Зранку 24 січня 2015 року ці батареї було розміщено біля селища Безіменне виключно для обстрілів цілей всередині та поблизу Маріуполя, а після того їх відвезли назад до росії.

Аналізуючи події перед 24 січням 2015 року, Bеllingcat також визначив двох російських генералів, які займались вибором та призначенням російських артилеристів для командування на сході України.

Слідство використовувало відео та аудіо матеріали, надані урядом України та Міжнародним судом в рамках юридичної справи, що триває. Ці дані надавались невеликій групі експертів з метою проведення незалежної оцінки.

Bellingcat та партнерські організації проаналізували великий обсяг перехоплених дзвінків до та від учасників збройного конфлікту, розташованих поблизу Безіменного на час обстрілів. Bеllingcat провів масштабне співставлення подій, імен і місць розташування, а також метаданих дзвінків, і дані відкритих джерел, таких як супутникові фотографії, повідомлення, розміщені в соціальних мережах, та інше.

Розслідування Bеllingcat вперше надало повні деталі та встановило участь дійсних російських військових підрозділів і російських офіцерів в цій військовій операції.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.