​В очікуванні рішення присяжних: що буде з Манафортом далі?

У федеральному суді у місті Александрія наступний етап розгляду справи проти Манафорта відбувається за зачиненими дверима. Присяжні – 6 чоловіків та 6 жінок – вирішують, чи винний Манафорт за кожним пунктом звинувачення. Вони мають окремо розглянути та одноголосно проголосувати за 18 пунктами звинувачень в ухилянні від податків, банківському шахрайстві та приховуванні іноземних рахунків.


Після цього присяжні оголосять своє рішення під час відкритого судового засідання. Суддя, як пояснив «Голосу Америки» Джин Берд, партнер юридичної фірми Arnall Golden Gregory LLP, може і не погодитися з рішенням присяжних з одного чи кількох пунктів у разі, якщо вони винесли звинувачувальний вирок.

«Він може сказати, що жодна розсудлива лава присяжних не може прийняти таке рішення, бо не було надано достатньо доказів його провини».

Наступним кроком стане визначення терміну покарання Манафорту за тими пунктами звинувачення, за якими він буде визнаний винним. Термін, за складною формулою, визначає окреме урядове агентство, - Центр визначення та підрахування терміну ув’язнення Пенітенціарного бюро. З цього питання пройдуть ще одні слухання, де прокурори представлять свою думку щодо терміну ув’язнення, а сторона захисту матиме можливість аргументувати, чому покарання має бути меншим, для чого вони можуть запросити свідків та представити документи.

«Рішення приймає суддя одноосібно, і в моїй практиці був випадок, коли суддя призначив винному термін, який він вже відсидів, плюс 1 день. Формально він отримав покарання, але фактично його випустили на свободу», - говорить Берд.

У разі звинувачувального вироку, захист Манафорта може його обжалувати в Окружному, а далі й у Верховному суді.

Берд говорить, що, незважаючи на всі документи та свідчення, представлені прокурорами в суді протягом понад двох тижнів, він не брався б передрікати, яким буде рішення присяжних.

«З одного боку, ми маємо серйозну доказову базу, було представлено чимало документів, що вказують на провину Манафорта. Навіть його захисник сказав, що його клієнт надав неправдиву інформацію своєму бухгалтеру. Він це не спеціально зробив, але зробив. З іншого боку, якщо навіть 1 людина з 12 членів лави присяжних вирішить, що ця справа є політично вмотивованою, то він може «підвісити» присяжних (hang jury), іншими словами - не дати присяжним досягти одноголосного рішення. Якщо ми на початку наступного тижня все ще не матимемо вердикту, то це підстава для звинувачення почати хвилюватися. Це означитиме, що там щось відбувається, щось їм заважає досягти одноголосного рішення», - розповів Берд.

У разі «підвішеної лави присяжних» суддя може закрити справу через процесуальні помилки. Після цього прокуратура може відкрити справу проти Манафорта заново і увесь судовий розгляд почнеться з початку.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.