​росія могла сфальшувати фото підозрюваних у замаху на життя Скрипалів

5 вересня британська прокуратура і поліція оголосили, що мають «достатньо доказів», щоб офіційно висунути обвинувачення Олександру Петрову та Руслану Боширову у спробі вбивства (сім’ї Скрипалів – ред.) із застосуванням нервово-паралітичної отрути класу «Новічок», повідомляє «Голос Америки».


Британські урядовці наголосили, що домагатимуться затримання й видачі підозрюваних, хоча росія не погоджується на екстрадицію своїх громадян. За заявою прем’єр-міністра Британії Терези Мей, обоє звинувачені підозрюються в роботі на російську розвідку ГРУ.

Серед матеріалів уряду Британії було видано два фото того, як кожен з підозрюваних проходив через коридор митного контролю лондонського аеропорту, пише Polygraph.

На кадрі відео поліції видно як особа, відома як «Петров», прибуває до лондонського аеропорту

На кадрі відео поліції видно як особа, відома як «Боширов», прибуває до лондонського аеропорту

Однак речниця мзс росії Захарова, виступаючи на російському телебаченні, висловила сумнів у справжності фотографій. Вказуючи на фотографії на екрані перед нею, вона наголосила на тому, що час на обох фото збігається до секунди. Вона дала зрозуміти, що обидві особи не могли бути в одному й тому самому місці одночасно.

Ті, хто займаються перевіркою фактів, швидко звернули увагу на проблему детективних зусиль Захарової. Очевидно, що чоловіки йдуть різними коридорами, хоча вони і схожі. Коридори ідентичні, але фото зроблене з трохи іншого ракурсу, що означає, що працювали камери, встановлені під різним кутом.

Цілком можливо, що особи йшли одночасно суміжними коридорами і їх фото було зроблено в ту ж секунду, наголошує агентство Bellingcat. «Існують численні паралельні проходи, що дозволило підозрюваним йти ними в один і той самий час».

Залишається питання – порівнюючи фото британської влади і ті, які показано під час програми російського телебачення, видно, що російське ТБ не показало лівий кут фото, а саме ця частина фото полегшує розуміння, що камери розташовано під різним кутом і тому це не може бути один і той самий коридор. Чому фото було показано саме так - невідомо, однак такий ракурс полегшував Захаровій можливість наводити неправдиві аргументи в дусі теорій змов, наголошують дослідники Polygraph.

Підозрювані в нападі в Солсбері. Фото Official website



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.