​Нідерланди подають на росію у Європейський суд з прав людини за причетність до збиття літака МН17

Міністерство закордонних справ Нідерландів повідомило, що уряд цієї країни подає на росію в Європейський суд з прав людини за російську причетність до збиття малайзійського авіалайнера над східною Україною 17 липня 2014 року, передає «Голос Америки».


«Подаючи міждержавний позов, уряд надає ЄСПЛ усю наявну і відповідну інформацію про збиття рейсу МН17», - сказано в заяві міністерства.

Заява також наголошує, що цей державний позов буде частиною окремих позовів, поданих проти росії родичами і близькими жертв.

Більшість 298 людей загиблих в літаку, що летів з Амстердама до Куала-Лумпура, були громадянами Нідерландів.

Нідерландські фахівці очолювали міжнародне розслідування, яке завершилося 2019 року висновками, що літак був збитий російською ракетою з установки «Бук».

У березні 2020 року нідерландський суд почав процес після висунення прокуратурою країни обвинувачень стосовно трьох громадян росії та одного українського громадянина, яких звинувачують у перевезенні ракетної установки з росії та використанні її з території у Донецькій області, контрольованої російськими силами.

«Досягнення справедливості для 298 жертв збиття рейсу МН17 є і буде серед найвищих пріоритетів уряду», - сказав міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок.

«Подаючи позов до ЄСПЛ, і таким чином підтримуючи усіляко, як ми можемо, позови близьких і родичів, ми наближаємося до цієї мети».

Україна також вказує на збиття авіалайнера МН17 у своєму позові проти росії у міжнародному суді ООН, звинувачуючи москву у підтримці тероризму.

Очолюване Нідерландами міжнародне розслідування. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.