​НАТО вимагає від росії припинити «провокації» з «військовим нарощуванням в Україні та довкола»

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ виступив з прямими вимогами до росії припинити стягування російських сил на сході України та в окупованому Криму, що він назвав «провокаціями», повідомляє «Голос Америки».


«Упродовж останніх тижнів росія перемістила до Українських кордонів тисячні готові до боїв війська. Це найбільше зосередження російських військ з часів нелегальної анексії Криму 2014 року», - сказав генеральний секретар.

Він закликав росію «дотримуватися міжнародних зобов’язань» і заявив, що «НАТО стоїть з Україною».

Столтенберґ промовляв поруч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, який прибув до Брюсселя для термінового засідання комісії НАТО-Україна.

Київ закликає міжнародну спільноту донести до москви сигнали про нерозсудливість збройної ескалації проти України.

Напередодні Дмитро Кулеба сказав, що в НАТО він буде говорити про можливу практичну підтримку України у разі масштабного збройного загострення, якщо закликів на адресу росії виявиться не досить.

Український міністр також має нагоду зустрітися в Брюсселі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном і міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Російські посадовці не заперечують факти розгортання військ, але наполягають, що це відбувається на території росії.

Міністр закордонних справ Сергій Лавров натомість висловив невдоволення тим, що до Чорного моря прямує кілька бойових кораблів США.

У Києві повідомили, що кремль не відповів на пропозиції телефонної розмови президента Володимира Зеленського з президентом росії володимиром путіним для обговорення напруженості.

До осуду дій росії долучилися міністри закордонних справ «Великої сімки» G7, які у спільній заяві закликали росію «припинити її провокації та негайно зменшити напруженість відповідно до її міжнародних зобов'язань».

Дмитро Кулеба та Єнс Столтенберґ. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.