Міністр оборони Польщі назвав авіакатастрофу під Смоленськом терактом

smolensk kachinskiy

 
Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич назвав «терористичним актом» авіакатастрофу під Смоленськом у квітні 2010 року, в якій загинув президент Лех Качиньський. Про це повідомляє ВВС.


Мацеревич заявив, що ця акція була спрямована на те, щоб позбавити Польщу людей, які вели країну до незалежності.

Він згадав цю авіакатастрофу в одному ряду з діями, вина за які покладається багатьма спостерігачами на Росію - наприклад, загострення ситуації на південному сході України.

Слідча комісія по смоленській авіакатастрофі заявила, що її причиною була помилка пілота, однак новий уряд Польщі знову відкрив цю справу.

Як відомо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинули 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму та Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровський, представники вищого військового командування, політичних партій, громадських та релігійних діячів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.