​Російського інформатора для досьє про можливі зв'язки Трампа з росією заарештовано у США - збрехав ФБР

Росіянина Ігоря Данченка, який в 2016 році надавав інформацію для досьє про можливі зв'язки передвиборчої кампанії Дональда Трампа з росією, обвинувачено в наданні неправдивої інформації ФБР. Про це оголосив спецпрокурор США Джон Дурхем, йдеться в повідомленні на сайті Міністерства юстиції США, передає Голос Америки.


Досьє, відоме як «Досьє Стіла», складала британська розвідувальна компанія під керівництвом колишнього британського розвідника Кристофера Стіла. У 2016 році досьє було передано ФБР і його інформація стала підставою для відстежування деяких помічників Трампа, пише АР.

У звинуваченні вказується, що в 2017 році Данченко надав неправдиві дані щодо джерел інформації, включеної у досьє. Зокрема, йдеться про те, що Данченко буцімто заявив, що отримав певну інформацію з анонімного дзвінка, який, на його переконання, був від певної особи, але, йдеться в обвинуваченні, він знав, що це неправда. За заявою, інформація від анонімного джерела, буцімто містила інформацію щодо можливого спілкування між виборчим штабом Трампа та російськими посадовцями і що співрозмовник вказував на можливу допомогу кремля Трампові на президентських виборах.

У Мін'юсті США вказують, що йдеться про звинувачення, які ще не доведено в суді.

Арешти проведено в рамках розслідування, яке веде спецпрокурор США Джон Дурхем. Його було призначено на посаду за часів президентства Дональда Трампа в 2019 році. Адміністрація тогочасного президента Трампа заявляла про те, що звинувачення штабу президента у зв'язках з росією є політизованими. Демократи, натомість, звинувачували розслідування Дурхема в політизації справи, однак після приходу до влади президент-демократ Джо Байден його не зупинив, пише АР.

Окремо спецпрокурор США Роберт Мюллер в 2019 році провів слідство, яке встановило масштабні спроби втручання росії до президентських виборів у США та підтвердило відсутність змови між передвиборчою кампанією Трампа та росіянами.

Джон Дурхем. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.