​Після арешту в будівлі суду Мангеттена наступного дня суд відпустив Дональд Трампа під особисте зобов'язання

Засідання у суді Мангеттена у справі колишнього президента США Дональда Трампа тривало менше години. У вівторок Дональд Трамп визнав себе невинним за 34 пунктами звинувачення у фальсифікації ділової документації та змові, повідомляє «Голос Америки».

Слухання за звинуваченнями, пов’язаними з розслідуванням виплати грошей Стормі Деніелс, почалися близько 14:30 у вівторок, після арешту Трампа в будівлі суду Мангеттена.

Після судового засідання, де йому зачитали обвинувачення, за повідомленням Bloomberg, ймовірно, суд відпустив експрезидента під особисте зобов'язання. Дональд Трамп вийшов із будівлі суду незадовго до 15:30 та вирушив додому, до своєї резиденції Мар-а-Лаго у штаті Флорида.

Трамп став першим колишнім президентом, проти якого були висунуті кримінальні звинувачення, коли велике журі в Нью-Йорку минулого тижня проголосувало за висунення йому звинувачення у причетності до виплати грошей за мовчання порноакторці Стормі Деніелс у 2016 році.

Справа проти Дональда Трампа може тривати роки, кажуть експерти. Ленс Флетчер, нью-йоркський адвокат у кримінальних справах і колишній прокурор в офісі окружного прокурора Мангеттена, каже, що типова кримінальна справа може чекати рік, щоб потрапити до суду в Нью-Йорку.

Хоча понад 90% справ про тяжкі злочини в Нью-Йорку, як і в решті країни, закінчуються угодою між сторонами, де в обмін на певні послаблення з боку обвинувачення підсудний визнає свою провину, адвокат Трампа сказав, що шансів на те, що колишній президент розгляне такий варіант, немає.

Відповідно до законів Нью-Йорка про швидкий суд, судовий розгляд у кримінальній справі має розпочатися протягом шести місяців після пред’явлення звинувачення. Але крайній термін майже завжди пропускається, оскільки обидві сторони зазвичай просять додатковий час для підготовки.

Трамп заперечує будь-які неправомірні дії у цій справі, а його команда адвокатів пообіцяла боротися зі звинуваченнями «зубами й нігтями» ще до того, як вони будуть представлені суду присяжних.

Серед інших клопотань, адвокати захисту Трампа, ймовірно, оскаржуватимуть його звинувачення на підставі терміну давності справи, передбаченому законом штату Нью-Йорк, каже Шеріл Бейдер, професорка права Школи права Фордхемського університету.

Строк давності — це строк, протягом якого обвинувачений може бути притягнутий до кримінальної відповідальності. У Нью-Йорку термін давності становить два роки для проступків і п’ять років для більшості злочинів.

З огляду на те, що гроші були передані Стормі Деніелс майже сім років тому, адвокати можуть стверджувати, що Трампа не можна юридично звинуватити у злочині, пов’язаному з цією виплатою.

Джонатан Терлі, професор права Університету Джорджа Вашингтона, каже, що може виникнути спір і через можливий судовий наказ про заборону Трампу публічно коментувати справу.

У резонансних справах останніми роками стало звичним, коли судді зобов’язують підсудних утримуватися від публічних коментарів щодо справи.

Але Трамп є кандидатом у президенти, і застосування до нього заборони публічних коментарів може порушити його право на свободу слова за першою поправкою, каже Терлі. «Він є людиною, яка балотується в президенти, і одне з питань, яке він має у своїй кампанії, — це політизація системи кримінального правосуддя», — каже Терлі.

Адвокати Дональда Трампа можуть просити суд про відкладення розгляду справи, але вся нація спостерігає за справою, яка розглядається напередодні праймеріз, тому суддя, можливо, продовжить цю справу без зволікань.

Якщо ж Трампа визнають винним за будь-яким із висунутих проти нього звинувачень, у нього є кілька варіантів оскарження.

Спочатку він може оскаржити своє засудження на рівні суду першої інстанції, відповідно до кримінально-процесуального законодавства Нью-Йорка, стверджуючи, що присяжні неправильно розглянули справу.

Якщо ця спроба провалиться, він може оскаржити справу через апеляційні суди штату та, зрештою, у Верховному суді Сполучених Штатів. Терлі зауважує, що апеляцію можна подати ще до того, як відбудеться суд першої інстанції.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.