​Трамп не може повірити в те, що їде до суду в Джорджії в четвер, щоб його там заарештували

Колишній президент США Дональд Трамп каже, що він прибуде до суду в Джорджії в четвер, де йому оголосять звинувачення у незаконних діях, спрямованих на скасування поразки на виборах у штаті 2020 року.

«Ти можеш у це повірити? Я поїду в Атланту, штат Джорджія, у четвер, щоб мене ЗААРЕШТУВАЛИ», — написав Трамп у своїй соціальній мережі в понеділок увечері, через кілька годин після того, як йому було встановлено заставу обсягом 200 000 доларів, повідомляє Голос Америки.

Це буде четверта явка до суду Трампа з квітня, коли він став першим колишнім президентом в історії США, якому пред'явлено звинувачення.

Трамп виступив із заявою через кілька годин після того, як його адвокати зустрілися з прокурорами в Атланті, щоб обговорити деталі його звільнення під заставу.

Колишньому президенту заборонено залякувати співобвинувачених, свідків або потерпілих у справі, зокрема в соціальних мережах, згідно з домовленістю, підписаною окружним прокурором округу Фултон Фані Вілліс, адвокатами захисту Трампа та суддею. У домовленості також йдеться про «дописи в соціальних мережах або репости дописів», зроблені іншими.

Трамп неодноразово використовував соціальні мережі, щоб атакувати людей, причетних до кримінальних справ проти нього під час кампанії за повернення Білого дому в 2024 році.

Він критикував Вілліса ще до того, як йому було висунуто звинувачення, і окремо в соцмережевому дописі в понеділок згадав про губернатора Джорджії Браяна Кемпа, республіканця, який виступав проти спроб Трампа скасувати вибори.

Угода також забороняє колишньому президенту робити будь-які «прямі або непрямі погрози будь-якого характеру» свідкам або співобвинуваченим, а також будь-яким чином спілкуватися з ними про факти справи, окрім як через адвокатів.

У наказі встановлено суму застави Трампа за корумповані організації, які перебувають під впливом рекетирів — або RICO — у розмірі 80 000 доларів США та додано по 10 000 доларів США за кожною з 12 інших пунктів звинувачення, які йому пред’явлені.

Застава – це сума, яку відповідачі повинні сплатити, щоб гарантувати, що вони з’являться під час необхідних явок у суді.

Вілліс встановив кінцевий термін до полудня п'ятниці, коли Трамп і його 18 співобвинувачених повинні явитись до суду, щоб отримати протокол.

Прокурор запропонувала, щоб обвинувачення було пред’явлено протягом тижня, починаючи з 5 вересня. Вона сказала, що хоче передати справу до суду в березні наступного року, що збігається з активною фазою президентської кампанії.

Речник Трампа не відповів на прохання прокоментувати заяву, як і адвокат колишнього президента.

Трамп приїде до Джорджії через день після перших дебатів серед республіканців, які він вирішив пропустити.

Для оформлення Трамп, як очікується, прибуде у в'язницю округу Фултон, яка вже давно страждає від проблем. Минулого місяця Міністерство юстиції почало розслідування щодо умов утримання, у відповідь на скарги на брудні камери, насильство, а також через смерть минулого року чоловіка, тіло якого було знайдено в психіатричному відділенні головної в’язниці.

Минулого місяця в ізоляторі округу Фултон померли три людини. Офіс шерифа округу Фултон заявив у пресреліз в понеділок вдень, що коли Трамп здасться, територія навколо в'язниці буде «жорстко закрита».

Очікується, що Трамп не проведе там багато часу. Коли обвинувачені прибувають до будівлі, вони зазвичай проходять через контрольно-пропускний пункт перед тим, як зареєструватися для офіційного оформлення у фойє. У процесі бронювання відповідачів зазвичай фотографують, знімають відбитки пальців і просять надати певну особисту інформацію.

Оскільки заставу Трампа вже встановлено, його звільнять з-під варти після завершення оформлення. На відміну від інших юрисдикцій, в окрузі Фултон явка до суду зазвичай призначається після того, як відповідач завершить процес оформлення, а не в той самий день.

Оформлення колишнього президента, який все ще має цілодобову охорону Секретної служби, створило безліч проблем з безпекою та логістикою в інших юрисдикціях.

Під час своїх попередніх появ у суді штату Нью-Йорк і федеральних судах у Маямі та Вашингтоні Трамп не був у наручниках під час перебування під вартою. Від нього також не вимагали позувати для фотографій, замість цього чиновники використовували існуючі фотографії колишнього президента.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.