Валерій Карпунцов вимагає від влади забезпечити вільний доступ до окремих приміщень Київради

Валерій Карпунцов. Фото прес-служби «УДАл³дповідний депутатський запит на пленарному засіданні Київради оголосив секретар фракції «УДАР» Валерій Карпунцов.

«На сьогодні депутати Київради позбавлені можливості вільного доступу до окремих приміщень у будівлі по вулиці Хрещатик, 36 , що безпосередньо перешкоджає виконанню їх обов’язків», - заявив депутат.

В.Карпунцов пояснив, що на деяких поверхах встановлено двері з відповідною системою карток доступу, що унеможливлює вхід депутатів до потрібних приміщень. Крім того, діє спеціальна система карток доступу на персональні ліфти, якими можуть користуватися лише окремі чиновники, що, в свою чергу, суперечить законодавству України.

Депутат наголосив, що відповідно до Регламенту Київради депутат має право на безперешкодний прохід, проїзд та зупинку на території підприємств, установ та організацій комунальної власності або товариств (підприємств), у статутному капіталі яких територіальна громада міста Києва володіє акціями (частками), якщо інше не встановлено законодавством.

«Оскільки робота Київської міської ради побудована на принципах гласності та відповідальності перед територіальною громадою, тому доступ до будь-якого приміщення у цій будівлі для депутатів Київради, як представників територіальної громади міста, має бути відкритим», - підкреслив В.Карпунцов.

Адміністративна будівля по вулиці Хрещатик, 36 не знаходиться у приватній власності, а закріплена на праві оперативного управління за секретаріатом Київської міської ради (відповідно до рішення Київради №722/1788 від 18 червня 2009 року «Про питання використання майна територіальної громади міста Києва»).



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.