«УДАР» спільно з громадськістю відстояв Десятинний провулок – будівництво заборонили

desyatin

 
Про це повідомили народний депутат Наталія Новак і депутат Київради Андрій Странніков, які брали активну участь в акціях проти незаконної забудови фундаменту князівського палацу в Десятинному провулку в столиці.


«З 25 січня встановлення будівельної огорожі на земельній ділянці за адресою Десятинний провулок, 3-5 є незаконним, оскільки забудовник втратив право на будівництво відповідно до наказу інспекції архбудконтролю в м. Києві, яка скасувала дозвіл на виконання будівельних робіт. Крім того, прокуратура м. Києва звернулася до суду з приводу розірвання договору земельної ділянки», - зазначив Андрій Странніков.

Водночас, за словами депутата Київради, коли в суботу, 26 січня, він разом з громадськими активістами прийшов до Десятинного провулку 3-5, то побачив, що ця ділянка не лише огороджена парканом, а поверх нього ще й протягнутий колючий дріт. Але громадським активістам вдалося зрізати дріт і демонтували паркан, хоча під час демонтажу між протестувальниками і охороною виникла сутичка. Охорона застосувала до громадських активістів спецзасоби - кийки і сльозогінний газ. Є потерпілі.

«Але в усній розмові з представником забудовника були досягнуті домовленості, що до понеділка, 28 січня, вони жодних робіт не проводитимуть. А в понеділок підуть в інспекцію отримати наказ про скасування їхнього дозволу. Я сказав, що я сам готовий привезти їм цей наказ», - відзначив Странніков.

Нагадаємо, нещодавно прокурор Києва Микола Бескишкий зустрівся з Наталією Новак та представниками громадських організацій щодо проблеми забудови в Десятинному провулку. Після цього прокуратура внесла подання про усунення порушень містобудівного законодавства, а інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві його задовольнила, скасувавши відповідний дозвіл на забудову.

«УДАР» активно відстоює охорону історичних пам’яток, зокрема, в місті Києві. Ми не дозволимо їх безцеремонно знищувати, тим паче за допомогою незаконних дій. До речі, Черновецький і Голубченко не мали права підписувати свого часу розпорядження про дозвіл на будівництво в Десятинному провулку, 3-5. І за це вони повинні понести відповідальність», - зазначила Наталія Новак. Народний депутат також зауважила, що ніхто не запитав киян, чи підтримують вони незаконну забудову Десятинного провулку та що вони хочуть бачити на цій ділянці.

«Позиція «УДАРу» незмінна - жодні зміни історичного обличчя Києва не можуть відбуватися без згоди громадськості. Ми хочемо, щоби в Україні активно формувалося громадянське суспільство», - наголосила Новак.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.