За зверненнями громадян з початку року до відповідальності притягнуто 18 посадовців

prok riev new

 
Упродовж поточного року прокуратурою міста Києва за порушення вимог закону України «Про звернення громадян» до відповідальності притягнуто 29 посадовців та внесено 30 подань. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.


За словами начальника відділу з питань розгляду листів та прийому громадян Жанни Власової, громадяни найчастіше звертаються з питань досудового розслідування. Так, за 1700 заявами про вчинення кримінальних правопорушень внесені дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Крім того, за результатами розгляду обґрунтованих скарг скасовано 6 незаконних актів, до відповідальності притягнуто 18 посадових осіб органів місцевого самоврядування та органів державного контролю», - повідомила Власова.

Не проходять поза увагою прокуратури й звернення, що стосуються захисту прав громадян у судових інстанціях. Щороку прокуратура подає позови та вступає в судовий розгляд справ на захисті прав малозабезпечених та соціально незахищених верств населення. За 5 місяців поточного року з цих питань визнано обґрунтованими 42 звернення.

«Керівництвом прокуратури міста та підпорядкованими прокурорами значна увага приділяється особистому прийому громадян – з початку року на особистому прийомі працівників прокуратури побувало більше 4 тис. громадян», - зазначила начальник відділу. Загалом, упродовж січня – травня поточного року, до органів прокуратури столиці надійшло понад 17,4 тис. звернень.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.