«Замковолодарі» роблять другу спробу відібрати у киян берег Дніпра

zamkovolodari1

 

«Оновлена» земельна комісія вчора збиралася проголосувати за легалізацію протиправно захопленої земельної ділянки на березі Дніпра з побудованим на ній шикарним маєтком, незважаючи на кримінальну справу проти правопорушників та відмову попереднього складу Київської міської ради приймати завідомо неправомірне рішення. А нахабні власники самобуду подають до суду на мене та Олену Притулу (головного редактора «Української правди»).

9 лютого 2016 року на земельній комісії, дивним чином, знов з’явилося скандальне питання щодо протиправної легалізації САМОВІЛЬНО ЗАХОПЛЕНОЇ та ЗАБУДОВАНОЇ й обнесеної капітальним парканом земельної ділянки в межах прибережної захисної смуги Дніпра (30 м від розрізу води) по вул. 2га Лінія, діл.17-а площею 0,0872 в Оболонському районі м. Києва (поряд з кооперативом «Чорнобилець») громадянкою Розовик Оленою Леонідівною.


Ця ділянка є однією з трьох на території згаданого маєтку з замком, про який я неодноразово писала під час своєї каденції депутата Київради VII скликання (мій пост від 24.06.15 р. https://m.facebook.com/olena.yeski…/posts/10206813860133404…), й знаходиться посередині. Крайня ліва самозахоплена ділянка (також обнесена парканом) на легалізацію поки не подається.

zamkovolodari2

zamkovolodari3

Незрозуміло лише ЧОМУ Департамент земельних ресурсів замість того, щоб, відповідно до своїх посадових обов’язків, виявляти самозахоплення та повертати землю киянам, готує документи щодо легалізації зазначеного порушення та безкоштовної передачі безцінної київської землі нахабній правопорушниці. Чому цей проект рішення знов виноситься на земельну комісію???

Можливо, співробітники Департаменту взагалі не бачили статті 60 та 61 Земельного Кодексу, відповідно до яких у 100 м зоні великої річки не можна надавати ділянок не лише для будівництва, але і для садівництва у тому числі.

Минулий склад Київради не наважився підтримати правопорушників, робоча група при земельній комісії, куди я входила (головою був Sergei Levada), детально вивчала зазначене питання та зафіксувала відповідні порушення чинного законодавства, зокрема Земельного та Водного кодексів України, з боку громадянки Розовик та проголосувала за відмову у надання їй ділянки. Більш того, за моєю заявою було порушено відповідне кримінальне провадження.

Проте, вчора нова земельна комісія Київради під керівництвом пана Міщенка (який, до речі, дуже уважно вислуховував мою думку з інших питань), не забажала навіть дати мені можливість донести до їх відома результати нашого дослідження та висновки з цього питання. Було дивно спостерігати, як депутат Непоп, ще на першій хвилині мого виступу, дав команду своїм колегам включити мікрофони, щоб мій відключився, й перебивати, а пан Міщенко агресивно перервав на півслові. Лише через те, що ми здійснювали фото та відео зйомку процесу голосування, не вистачило десь одного голосу для ухвалення рішення на користь правопорушників. Обурило, що ніхто з депутатів земельної комісії не голосував проти!!! Чотири особи утрималося. Справа пішла на екологічну комісію, яка, сподіваюся, буде більш принциповою.

Крім того, для посилення тиску громадянка Розовик подала до суду на мене та головного редактора «Української правди» Олену Притулу (дуже вдячна «Українській правді» та всім ЗМІ, які висвітлювали цю скандальну ситуацію у минулому році) щодо нібито перешкоджання її законним правам та інтересам, а також захисту своєї честі, гідності та ділової репутації.

Дуже прошу киян та ЗМІ не залишатися байдужими – лише надання максимальної публічності цій ситуації зможе врятувати берег Дніпра від протиправного будівництва, а також масової легалізації самозахопленої землі та самобудів.

Олена Єскіна, facebook.com



Коментарі

  -1 #1 sergey 10 февр. 2016 г., 20:35:29
Они ждут третьего майдана.
  +0 #2 Вася Петечкин 10 февр. 2016 г., 20:40:11
Да как-то все равно...
Очередные игры дяденек с баблищем :lol: :lol: :lol: :lol:
Пусть порезвятся, детишки ;-)
  +0 #3 Наталия 10 февр. 2016 г., 21:14:14
Когда хомосапиенс возводит такие стены - это говорит о неадеквватности, о желании прыщика надуться побольше. А в Департаменте и Инспекции землю, к сожалению, на сегодня не защищают, с Законами не считаются. Вот ввести бы уголовную ответственность лиц, принимающих несоотвтствующие Закону решения и жестко их преследовать. Ибо ЗЕМЛЯ - это не тряпка какая-то и не колечко с камушками. Земля, вода - то, что дает жизнь. а негодяи все гребут и гребут. Прохиндеи-чиновники им потакают. И не противно ли им от себя самих?
  +0 #4 Гарик 10 февр. 2016 г., 21:28:38
Пока во всех структурах не справяться с коррупцией, порядка в стране не будет.
  +1 #5 ANIvan 10 февр. 2016 г., 21:32:31
Чому так відбувається?Тому, що самозахопленню може протистояти тільки самосуд...дикунство,але іншого шляху нема,нажаль.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.