Столичні комунальники незаконно стягували кошти з інтернет-провайдерів

prok riev new

 
Такі результати засвідчили перевірки, проведені столичною прокуратурою з питань законності отримання комунальним підприємством «Київжитлоспецексплуатація» коштів за розміщення телекомунікаційних мереж у житлових будинках столиці.


Про це повідомив начальник відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави прокуратури Києва Олександр Авдєєнко, передають «Конфлікти і закони».

Як зазначив прокурор, Дирекція з розвитку телекомунікаційних мереж КП «Київжитлоспецексплуатація» є єдиним уповноваженим органом укладати договори з підприємствами на розміщення телекомунікаційних мереж та відповідного обладнання у житлових та нежитлових будівлях комунальної власності.

Проте, як з’ясувалося у ході перевірки, в окремих випадках комунальне підприємство необґрунтовано стягувало з суб’єктів господарювання кошти за використання приміщень некомунальної форми власності.

«Всього за період з 2011 по 2013 роки інтернет-провайдери безпідставно сплатили КП «Київжитлоспецексплуатація» близько 220 тис. гривень. Натомість ці кошти мали б надійти на рахунки житлово-будівельних кооперативів та ОСББ та бути використані, зокрема, на поліпшення стану прибудинкових територій та проведення поточних ремонтів у житлових будинках», - зауважив О. Авдєєнко.

За результатами перевірки відомості про вчинення кримінального правопорушення службовими особами КП «Київжитлоспецексплуатація» внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань ч. 3 ст. 365 КК України – Перевищення службових повноважень.

Досудове розслідування триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.