У столиці правоохоронці вилучили арсенал зброї вартістю понад 700 тисяч гривень

arsenal2

 
У Києві з незаконного обігу вилучено значну кількість електродетонаторів до вибухової речовини, кілька видів пістолетів, більше 4 тисячі набоїв до вогнепальної зброї різних калібрів. Про це повідомляє прес-служба МВС України, передають «Конфлікти і закони».


За інформацією МВС, слідчим відділом Святошинського районного управління міліції столиці спільно з СБУ та районною прокуратурою були затримані громадяни, які причетні до незаконного обігу та збуту вибухових речовин і вогнепальної зброї на території України.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність групи, затримали фігурантів та вилучили вибухову речовину і вогнепальну зброю, яку вони збували. Її загальна вартість складає понад 700 тисяч гривень.

Служителі Закону провели копітку роботу, аби викрити зловмисників, здійснили низку оперативних закупівель. У результаті, вперше в Україні, змогли «придбати» 2 кілограми вибухової речовини підвищеної потужності – «ПЕП-500» (пластид).

За словами першого заступника начальника Святошинського районного управління столичної міліції Олега Сліпчука, правоохоронці вилучили з незаконного обігу значну кількість електродетонаторів до вибухової речовини, близько 10 одиниць пістолетів-кулеметів іноземного виробництва «Скорпіон», пістолети марки «ТТ», «Наган», понад 4-х тисяч набоїв до вогнепальної зброї різних калібрів, а також грошові кошти, здобуті незаконною діяльністю, у розмірі понад 250 тисяч гривень.

Затримані особи раніше не потрапляли у поле зору правоохоронців. Своїх клієнтів вони підшукували серед знавців вогнепальної зброї, а перевозили свій небезпечний «товар» територією столиці та області на престижних автомобілях іноземного виробництва.

Слідчим відділом Святошинського районного управління міліції столиці відомості про дане кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.


arsenal1



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.