У Києві посадовці привласнили понад 2,5 млн. грн., виділених на демонтаж кіосків

prokuratura obolon

 
Прокуратура Шевченківського району Києва оскаржила постанову суду про повернення справи на додаткове розслідування відносно директорів підприємств, котрі привласнили 2,5 млн. грн, призначених на демонтаж незаконно встановлених кіосків.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Шевченківського району м. Києва.

Як зазначив заступник прокурора Шевченківського району м. Києва Роман Волошин: «Слідчими органами виконано ряд вказівок та дій, спрямованих на проведення всебічного та об’єктивного розслідування, тому є всі підстави для продовження розгляду справи в суді».

Під час досудового слідства встановлено, що впродовж 2009-2010 років директор комунального підприємства спільно з посадовцями трьох товариств, уклали фіктивні договори про надання послуг з демонтажу самовільно встановлених малих архітектурних форм та тимчасових споруд. Також спільники, використовуючи електронну базу даних обліку МАФів, виготовили недійсні документи про нібито виконані роботи та перерахували державні кошти на рахунки інших підприємств. Такі незаконні діяння посадовців спричинили збитків державі на суму понад 2,5 млн. грн.

Керівникам товариств повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Суд врахував доводи прокурора та задовольнив апеляційну скаргу прокуратури району, призначивши справу до судового розгляду.



Коментарі

  +0 #1 АлександрНиколаевич 9 июл. 2014 г., 18:54:31
Товарищи, чужое не можно брать,оно счастье не приносит.
  +0 #2 SV 9 июл. 2014 г., 19:03:02
Правильно 2,5 млн. отжали у государства и раза в три больше содрали с тех хозяев чьи киоски установлены с нарушением правил, ЭТО ПО НАШЕМУ, ТАК ДЕРЖАТЬ!!! СВОБОДУ БУРЖУЯМ И ВЗЯТОЧНИКАМ!!!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.