Кличко презентував нову «Раду» - систему персонального голосування

prezentatsiya klichko

 
Мер Києва Віталій Кличко презентував журналістам нову, першу в Україні, систему голосування Рада-4, яку встановили в сесійній залі Київської міської ради.


«Київрада встановила систему для голосування Рада-4. Ми сьогодні поставили ще одну велику перепону політичній корупції. Тому що голосування за іншу людину, так зване «кнопкодавство» - це і є політична корупція. У 2013 році наша політична сила місяць фактично прожила у Верховній Раді, відстоюючи персональне голосування,- сказав Кличко.- Ми цю систему запроваджуємо першими в Україні, навіть Верховна Рада такого не зробила, тому даємо приклад іншим», - повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Київського міського голови.

Мер розповів, що нова система «Рада-4» не тільки унеможливлює неперсональне голосування, а й дає багато додаткових можливостей для більш ефективної роботи депутатів: інформацію про всі рішення, результати голосування, порядок денний можна побачити на персональному моніторі, встановленому на кожного депутатському місці. Ця система також дозволяє суттєво економити папір. «Сучасна інтерактивна система, завдяки якій кожен депутат зможе ознайомитися з будь-яким документом в он-лайн режимі, перевірити всі питання, всі результати голосування, не відволікаючи головуючого», - зазначив Віталій Кличко.

Нова система «Рада-4» передбачає використання пультів з планшетною системою. Для участі в голосуванні депутатам буде необхідно одночасно задіяти дві руки. При цьому палець однієї руки повинен натискати на сенсорну кнопку, а палець другої руки - на кнопки голосування: «за», «проти» або «утриматися» та тримати ці дві кнопки протягом всього голосування задля зарахування голосу – 10 секунд. Таким чином проголосувати за іншого депутата буде фізично неможливо.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.