Гучні альтанки в Парку Партизанської Слави виявились незаконними

pps

 
У кінці липня цього року ГО «Національний екологічний центр України» (НЕЦУ) звернулась до МВС з приводу правопорушень у Регіональному ландшафтному парку «Парк Партизанської Слави», що є об’єктом природно-заповідного фонду (посилання на текст http://partyzan-park.kyiv.ua/?p=476). Звернення стосувалось незаконно встановлених дерев’яних альтанок біля озер на межі з лісництвом, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі НЕЦУ.


«Народ, що користувався цими альтанками, а також їх власники, здіймали неабиякий галас, що можна було чути на значній відстані. Враження у більшості людей від цього негативні, і це вже не кажучи про шкоду навколишній природі, про встановлення біотуалетів та світла із сумнівною наявністю дозволів», - розповідає активістка захисту парку Наталія Штефан.

На звернення НЕЦУ надійшла відповідь від Дарницької РУ ГУ МВС. Виявилось, що вказану забудову розмістив Дорійчук Роман Миколайович – начальник штабу «ДГВ» (Дарницька громадська варта https://www.facebook.com/publicvarta). Дозвільних документів міліції не було надано. Для з’ясування наявності дозволів на розміщення споруд, МВС звернулось до Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища, Головного управління контролю за благоустроєм КМДА та в інші органи районної та міської влади.

Окрім того, Дорійчука було притягнено до відповідальності за торгівлю з рук продуктами харчування в одній з альтанок.

«Парк Партизанської слави» є об’єктом природно-заповідного фонду і це значить, що, передусім, це – особливо цінна природна територія, що знаходиться під охороною держави. Втім, за роки існування РЛП міська влада навіть не утворила його адміністрацію, натомість, не задумуючись, закриває очі на комерційну діяльність в парку, яка може бути шкідливою для його природних комплексів», - додає заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.



Коментарі

  +2 #1 марина 29 сент. 2015 г., 08:57:08
Благодаря веревочно - спортивным сооружениям в Парке Партизанской славы наши дети получили возможность заниматься физическими упражнениями в парке на свежем воздухе. Большое спасибо тем, кто это придумал и осуществил. Районная администрация и КМДА должны приветствовать такие начинания и помогать их осуществлять. Но, вижу, и сейчас они только мешают и придумывают несущественные причины для вымогательства денег у тех, кто не протирает штаны в кабинетах а делает за них их же работу. Такие, как Наталья Штефан не переведутся никогда, а главам администраций пора уже работать на благо, а не во вред.
  +0 #2 Вера Кононова 29 сент. 2015 г., 09:24:35
В Дарницком районе умеют превратить благо в наказанье божие. Пример строительство нового жилищного комплекса Обериг Бориспольской 21-45 Укрбуд Девелопметом семь судебных документов признают договор с Укрвійськбудом недействительным изначально, так как не согласован МОУ. Можно найти в Едином держаном реестре судовых решений. Ну и что ж ? 28сентября 2015 в пятый раз уже хотят увеличить площадь стр-ва, передвинув забор практически под окна жилого дома Бориспольской 25, лишив последнего тротуара. Пришлось вызывать наряд полиции. А тем показывают перспективные планы, где существующих домов № 21по 45 вообще нет. Так что у нас заберут и почтовые адреса?
  +4 #3 Ирина Мельникова 30 сент. 2015 г., 12:47:33
Вместо того чтоб поблагодарить людей, снова сопливые письма с жалобами от "активистов" . За этот год парк хоть убрали и облагородили .
  +3 #4 Людмила 2 окт. 2015 г., 13:25:18
Удивляет позиция Дарницкой райадминистрации - как можно не видеть изменений к лучшему в парке Партизанской славы?
Наконец-то в этом году в районе озер в парке исчезли горы мусора, появились контейнеры и урны для мусора, биотуалеты. Оборудовали детскую площадку, поставили лавочки, беседки. Летом с детками занимались по выходным дням аниматоры. Спасибо за это Дарницькій громадській варті!!!!
Получается, что людей, которые хоть что-то делают по благоустройству парка еще за это и наказывают?!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.