У Києві будуть вулиці Донцова і Міхновського

dm

 
Центр Національного Відродження спрямував звернення Голові Київської міської державної адміністрації Віталію Кличку з пропозицією увіковічення в назвах столичних вулиць імен Миколи Міхновського та Дмитра Донцова.


Зокрема ініціатори перейменувань наголошують:

«Керуючись вимогами статті 7 частина 6 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» просимо Вас розглянути можливість перейменування двох вулиць міста Києва на вулицю Миколи Міхновського та на вулицю Дмитра Донцова.

Микола Іванович Міхновський (1873-1924) – український військовий, політичний діяч, публіцист, редактор перших українських видань, адвокат, співзасновник «Братства Тарасівців» (1891 р.), один з фундаторів та ідеологів українського самостійницького руху початку 20 століття, автор знакової брошури «Самостійна Україна» (1900 р.), член Центральної Ради, ініціатор створення в Києві перших українських збройних формувань на початку визвольних змагань 1917-1921 рр. Першого українського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького, товариства «Український військовий клуб імені гетьмана Павла Полуботка», Українського генерального військового комітету. Навчався, працював і тривалий час проживав у Києві. В Києві трагічно загинув і похований на Байковому цвинтарі.

Дмитро Іванович Донцов (1883–1973) – визначний український політичний діяч, один з керівників Союзу Визволення України, журналіст, літературознавець, редактор журналу «Літературно-Науковий Вісник», філософ. Тривалий час жив і працював у Києві. Перший директор Української Телеграфічної Агенції (зараз – Національна інформаційна агенція УКРІНФОРМ) в місті Київ за часів Української Держави Гетьмана Павла Скоропадського. Автор спогадів «Київ.1918».

Враховуючи визначні заслуги в популяризації ідеї української державності та її розбудові, з метою вшанування та увіковічення Миколи Міхновського та Дмитра Донцова, сподіваємось на позитивне вирішення нашого звернення».

Українська Інформаційна Служба



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.