Простованя, або патріотичний гендель на кістках

kafe namaydani1

 
Як назвати «активістів», які обурювались відкриттям L'kafa у Будинку Профспілок, а щойно заклад змінив вивіску на «Каратєль», радо пішли випити винця на його відкриття 01 квітня?! Ось так цинічно тризуб на барі відразу змінив відношення до всієї історії. Тепер трохи прояснимо ситуацію.


Не знаю, хто там офіційно вписаний власниками «Каратєля» – волонтери, майданівці чи ще хто, але всі ниточки саме по приміщенню в Профспілках ведуть до уродженця Донецької області Івана Балабана. Кримінальний авторитет 90-х, який сьогодні має посвідчення адвоката, є головою Федерації греко-римської боротьби м. Києва – та капець яка поважна людина.

kafe namaydani2

Коли з’явилось «Кафе на Майдані», я зі знайомим не полінувались і ще 6 березня зайшли, щоб дізнатись, що до чого. І як Ви думаєте, ХТО нас там зустрів. Та-дам! – «Я-просто Ваня, тут допомагаю» - представився дядько в дорогому костюмі. Він нам повідав прекрасну історію про те, що тепер тут буде «Каратєль» - заклад для атошників. «Ми тут наклеєм фоток з війни і Майдану, ми тут прапори батальйонів, ми тут знижки атошникам, ми даватимемо приміщення для різних презентацій…». А хто це «МИ» не сказав. – «Документи наші в офісі. Офіс десь не знаю де. Приходьте на відкриття». Він переконував, що їх підтримують купа атошних організацій і що це - заклад такий промайданівський і проатошний, не «те що та L'kafa». Хоча на той момент дизайн, меблі чомусь аж таки дуже нагадували елькафовські. Чомусь. І Простованя чомусь нагадував mydaka, який представився юристом раніше розміщеної там L'kafa, коли туди явились нардепи. Не вірите? – гляньте тут http://censor.net.ua/…/ryad_nardepov_prishli_razbiratsya_s_

Після нашого походу наступного дня зайшли в «Кафе на Майдані» і журналісти ТСН. Ваня і їх там зустрів. Знімати заборонив. Але мордашкою посвітив.

http://ru.tsn.ua/…/vtoraya-popytka-v-dome-profsoyuzov-vnov-

Що ж. Іван Костянтинович Балабан – кандидат в народні ДЕПУТАТИ у 2012 році. Уже тоді дивувались, як один з керівників ОПГ йде за мандатом. От тут є досьє на цього персонажа. http://politrada.com/dossier/Ivan-Konstantinovich-Balaban/.

kafe namaydani3

Коли політичної кар’єри не вийшло, це чудо з підчищеною біографією продовжило розвивати свій бізнес. Схема бізнесова була цікава. Вступає у партнери у якийсь бізнес, потім компаньйон випадково помирає, гине в автокатастрофі, стає інвалідом. А Простованя стає повноцінним власником 100% акцій бізнесу. Можете переконатись в цьому, просто прогугливши його ім’я.

А от у 2014 році Простованя добудував у Будинку Профспілок незаконно 2 поверхи. А чого ж ні? Він - президент Федерації греко-боротьби має свою будівельну компанію «Буд Жил-Пром». Чому не добудувати без дозвільних документів 800 кв.м.? Про цей злочин проводили розслідування журналісти програми «СХЕМИ». Тут сюжет http://www.radiosvoboda.org/content/news/27272159.html.

А нещодавно Простованя знову з’явився у полі зору активістів. 21 березня 2016 Іван Балабан разом зі своїми ручними атошниками здійснили рейдерську атаку на столичний дитячий яхт-клуб «Оболонь». Тоді Парусна федерація України звернулась до громадськості з проханням захистити їх від цього Івана. Матеріали розслідування і додаткові факти про Балабана тут http://divannaya-sotnya.com.ua/…/bandit-ivan-balaban-zahvat

До речі, звідти я дізналась, що в президенти федерації його рекомендував… КЛЮЄВ. От так то. Умій крутитись.

Івану завжди вдається виходити сухим із води. Будь-то рейдерство, незаконна забудова чи ще якийсь кримінал. Але те, що він відкриє мегапатріотичне кафе, а активісти, депутати і всілякі там атошні організації мало того, що не будуть прикривати цей бізнес, а промовчать, а деякі ще й допомагатимуть рубати Простовані бабло, засвітивши там своїми обличчями... Я навіть уявити не могла!

kafe namaydani5

І взагалі, якщо не чіпати Простованю, що ж виходить? - Все таки відкривати генделики на місцях/біля місць загибелі Героїв можна, якщо додати трохи патріотичності? О. Так, може, відкрити кафе десь на Інститутській, назвати його «Революція», понавішую фоток революційних та й бізнес крутитиму. Прийдете на відкриття? Головне ж правильна назва, я так розумію? А те, що люди в декількох метрах від того місця гинули – то байдуже. Ми кожну копійку із заробленої гривні на допомогу сімей Героїв пересилатимемо…

Щодо сімей, до речі... ПАТРІОТИ, Ви читали звернення сімей Героїв НЕБЕСНОЇ СОТНІ з проханням закрити цей патріотичний гендель? http://trident-ua.info/…/%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0…/

ОСЬ І ЯК ВИ ЗБИРАЄТЕСЬ І ДАЛІ НОСИТИ КВІТИ ЧЕРЕЗ ДОРОГУ ВІД ВАШОГО «КАРАТЄЛЯ»?

Бог вам всім суддя, активісти-революціонери-атошники, яких Простованя обманом чи обіцянками чи чим... заманив у цей заклад. А от коли Балабан приватизує всі профспілки, можете випити за його здоров’я. Головне, щоб на вивісці чергової кафешки герб побільше вчепив. Каратєлі.

kafe namaydani4

І ще. Наостанок. «Це кафе незаконне у зв’язку аварійністю будівлі. Там не може вестися жодної господарської діяльності, бо ця будівля після пожежі, вона небезпечна. Це підтверджено висновками міської комісії з питань надзвичайних ситуацій» - заявляв керівник Департаменту благоустрою КМДА у березні.

ДЕ Ж ВИ ЗАРАЗ ЧИНОВНИКИ? ДЕПУТАТИ? ДЕ?

UPD. До речі, коли «Каратєль» був на вул. Тургенєвській - ніхто не був проти. Його рекламували, запрошували, всілякі там проводили заходи. Ціни тільки кусались. Бо чай за 50 грн не кожен волонтер чи атошник собі дозволить. А сама ідея і концепція цікава - втілюйте. АЛЕ Ж НЕ В ПРОФСПІЛКАХ! Тисячі квадратних метрів є на продаж чи оренду в тому ж навіть центрі. Але, як мене проінформували, виявляється, що власники «Каратєля» підшукували нове приміщення. Хм. А Простованя шукав гарне прикриття. От і зустрілись. Не знаю як і на яких умовах, але хлопців переконали, що Профспілки - місце цілком законне та ідеальне для генделя. Поспілкувавшись з одним із власників «Каратєля», реально розумію, що їхній концепт просто використали. Приміщення передали в оренду, а Іван там виступив простоюристом профспілок. Історія і про це колись ще розкаже. Але. Хлопці, ну все одно, це ж Профспілки... Не розумію, чому ми по-різному бачимо одну і ту ж ситуацію. «Каратєль» пообіцяв незабаром щось типу офіційного звернення.

Аліна Боднар, Чорний Комітет



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.