​Поки комісія думає…

Поки Комісія Київради з питань містобудування узгоджує думки громадськості щодо дозволу на будівництво торгово-розважального центру над стелею станції метро «Героїв Дніпра», важка техніка продовжує забивати палі над головами пасажирів, яким до того ж перекрили половину входу і виходу з підземки, залишивши людям вузький коридор із перекритим дахом. Комісія готова прийняти рішення про продаж землі над станцією метро «Героїв Дніпра», хоча землю Українського народу ще не дозволено продавати новітнім латифундистам, але Комісія керується положенням продавати землі «несільськогосподарського призначення», хоч земля столиці України належить Українському народові, а позазаконні рішення - чиє б воно не було – є замахом на власність народу, за яке рано чи пізно настане відповідальність!


Невідомо, як в головах окремих діячів Комісії укладається дивна дилема: вся лінія метрополітену є власністю київської громади, а станція метро «Героїв Дніпра» «приватизована» будівельною корпорацією? Важко Комісії лавірувати поміж мільйонами корпорацій та інтересами народу!

У Комісії є ще один «головний біль» щодо двох протилежних резолюцій, які отримала Оболонська держадміністрація: одна від маси обурених громадян числом до трьох сотень, які не змогли вміститись до зали школи і змушені були проводити збори на порозі, а друга – нікчемна за кількістю, але із «особливою думкою» у підтриманні зведення «торгівельно-розважального центру». Перші вважають будівництво без належно оформленого дозволу і думки громадськості прямо над стелею станції метро злочином, що може привести до катастрофічних наслідків, інші – підтримують будівництво, оскільки торгівці огородиною і дрібними товарами, що здійснювали своє право заробити собі на шматок хліба в умовах озвірілого наступу на їх прожитковий мінімум, починаючи з тарифної гільйотини, залишали після себе сміття. То ж, за думкою приятелів олігархів, щоб добитися зразкової чистоти, треба – ні більше, ні менше – побудувати багатомільйонний за вартістю комплекс прямо над стелею кінцевої станції метро! Картина досить відома з часів протестних акцій проти режиму януковича і його клану: обов’язково в противагу майдану, що клекотав гнівом, з’являлась невідомо звідки стоїчна група людей на підтримку влади, для котрих завжди знаходились автобуси і гроші для забезпечення вияву «громадської думки».

Величезне коло площі над станцією метро «Героїв Дніпра» створювало можливість розвитку дрібної торгівлі, оскільки сполучення метро із вокзалом забезпечувало селянам швидкий і сталий зв’язок, а городяни могли, поспішаючи з роботи додому, придбати до столу свіжу зелень та овочі без зайвих клопотів. Тільки у сприянні малого і середнього бізнесу, починаючи з дрібної торгівлі, лежить шлях до підйому ринкової економіки, а не у задоволенні апетитів фінансових зажер. Так от, виявляється, «сміття» стало на заваді, ніби серед адміністрації самі недоумки, котрі не здатні організувати належні місця для торгівлі та забезпечити прибирання сміття. У «групи підтримки» олігархічних структур один аргумент: торгівля мусить мати місце лише на базарі! Дивина, а винесення додаткових місць ресторанів і кафетеріїв на тротуари міста чомусь не викликає подібної реакції з вимогою працювати з відвідувачами лише в межах орендованої площі!?

Насправді, перетин доріг потоків людей привабив ненаситні очі володарів капіталу, що вже раз власною зажерливість привели до вибуху суспільства та появи влади сифілістичного параноїка Ульянова-Леніна разом з його поплічником «Іудушкою Троцьким», що угноїли землю одної шостої частини світу у примарі побудови «соціалістичного раю» на землі.

Сучасним «олігархам», не йметься і зараз, вони ніяк не усвідомлять, що, кинутий по-старому «новий» заклик «бий буржуя» доведених до відчаю людей позбавить життя і їх самих і їх дітей, бо будівничі «комуністичного світлого майбуття» тільки й чекають на вибух народнього гніву від тарифного зашмору , що «гарант Конституції», пан П.Порошенко нарік терміном «продовженням гібридної війни», дай бог, щоб вона не перетворилась на війну повсталого люду!

Є всі підстави сподіватись, що проблема за допомогою громадської думки з дозволом на будівництво торгівельного центру над станцією метро «Героїв Дніпра» якраз наспіє на момент завершення торгово-розважального комплексу, а всі тріщини в корпусі станції метро «Героїв Дніпра» своєчасно будуть дбайливо замазані та затерті, щоб уникнути свідчень загрози наслідків небаченого в світі будівництва над станцією метро.

Олесь ГРИБ, голова Печерського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів (державників)

Фото umoloda.kiev.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.