​У Києві забудовники вчинили замах на життя активістки

Під час протиправних робіт по вулиці Павлівська, 7 громадські активісти Києва намагалися припинити нищення стародавнього будинку за цією адресою. Представники забудовника, незважаючи на трансляцію в прямому ефірі подій на незаконному будмайданчику, напали на Олену Єскіну, яка, власне, й проводила зйомку протиправних дій забудовника, відібрали в неї телефон і нанесли фізичні ушкодження. Про це повідомила постраждала Олена Єскіна на своїй сторінці Фейсбук:


«Друзі, щиро дякую Вам за підтримку та допомогу! І надаю відповіді на Ваші запитання щодо сьогоднішнього (28 листопада) інциденту на протиправному будівництві по вул. Павлівській, 7:

1. Я приїхала близько 11.00 на виклик про допомогу від місцевих мешканців та моєї колеги Вікторії Кустової, які домоглися зупинки будівельний робіт та викликали слідчо-оперативну групу.

2. Представник слідчо-оперативної групи (на фото у формі), незважаючи на повну відсутність документів на знесення будівлі по вул. Павлівська, 7, після «милої бесіди» з Сергієм Андрєєвим - представником забудовника з Вінницької області дозволив продовжувати протиправне знесення об'єкту культурної спадщини, без відповідного проекту та з порушенням всіх вимог безпеки.

Представник забудовника Сергій Андрєєв з Вінницької області

3. Все, що ми могли зробити у цій ситуації - забезпечити пряму трансляцію їх протиправних дій (див. мій попередній пост з прямим ФБ ефіром).

4. Пряма трансляція їм не сподобалася: забудовник із Вінницької області Сергій Андрєєв віддав команду одному із своїх не оформлених у встановленому порядку працівників, у присутності Вікторії Кустової, відібрати у мене телефон. Ця особа не лише вихопила у мене телефон (тому перервалася трансляція), але і скинула мене з підвіконня, де я знаходилася. На щастя, я дивом не впала на арматуру, яка валялася біля будівлі. Вчасно на територію змогла прорватися Вікторія Кустова, яка змогла відібрати у злочинця мій телефон та викликати швидку.

Злочинець, який відібрав телефон та штовхнув Олену Єскіну з підвіконня

5. Швидку та місцевих мешканців на територію спочатку не пускали, зачинивши ворота, перелякавшись, побачивши мою кров. Відкрили ворота, коли Вікторія заявила, що продовжує трансляцію і вони всі у прямому ефірі. Після цього всі будівельники відразу розбіглися, а поліція зникла.

Нищення культурної спадщини продовжується

6. Можна стверджувати пряме «кришування» деякими посадовими особами поліції Шевченківського району протиправного знесення історичного будинку по вул. Павлівській, 7. Це другий напад на мене, щодо першого я написала заяву, на яку правоохоронні органи відмовилися реагувати та, навіть, встановлювати особу нападника, якого я їм показувала вживу та на відповідному відео.

7. Я почуваюся задовільно, першу медичну допомогу отримала. Зроблю все від мене залежне, щоб не залишити це свавілля безкарним.

8. Корупційний зв'язок правоохоронних органів та недобросовісних забудовників, а також чиновників, які протиправно надають так звані «дозволи», поступово знищує історичне обличчя нашого улюбленого міста та досі залишається безкарним. На сьогодні громада повністю позбавлена дієвого механізму зупинки подібного свавілля.

9. Злочинці бояться лише розголосу та надання публічності їх діям, тому так неадекватно реагують на спробу викриття їх протиправної діяльності.

Зрозуміло, що так званий замовник будівництва ТОВ «Коло-Центр», у якому працює лише ОДНА людина та діяльність якого зводиться до «здавання в оренду власного нерухомого майна та оренди інших машин та устаткування», є підставною конторою. Так само як виконавець робіт із Гостомелю - ТОВ «Київградосервіс». Хто за ними стоїть - і слід нам з'ясувати.

10. Я і надалі продовжуватиму робити теж саме і знаю, що у боротьбі за збереження нашої культурної спадщини я не одна. Закликаю всіх небайдужих киян об'єднувати наші зусилля», - написала Олена Єскіна.

Протиправні роботи по вул. Павлівська 7 та бездіяльність правоохоронних органів


Олену Єскіну спеціально скинули з будинку, вона вдарилася головою


Фото і відео зі сторінки Фейсбук Олени Єскіної



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.