​Поліція повернула батькам викрадену вчора двомісячну дівчинку дитину

Дівчинка жива та здорова, її доставили в лікарню на обстеження і передали батькам. 20-річну зловмисницю та її співмешканця затримали. Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, передає прес-служба Нацполіції Києва.


Нагадаємо: двомісячну дівчинку у колясці викрали вчора близько 17:20 із холу дитячого садочка в Оболонському районі столиці.

«Відразу до пошуку дитини залучили весь особовий склад Оболонського управління поліції та кращих розшуківців київського главку поліції, зокрема з відділу розшуку безвісти зниклих осіб. Ми підключили до пошуку дитини працівників засобів масової інформації та через соціальні мережі всіх небайдужих громадян», - розповів Андрій Крищенко.

Після допиту свідків, очевидців, місцевих мешканців, перегляду записів із камер відеонагляду, проведення інших оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до злочину причетна жінка.

«Проаналізувавши всю оперативну інформацію та інформацію, яку нам надали люди, оперативники встановили, що зловмисницю необхідно шукати на Київщині: у Вишгороді вона разом зі спільником купувала в аптеці дитяче харчування та підгузки. Тож до розкриття злочину підключилися працівники поліції Київської області, які і допомогли нам встановити місцезнаходження підозрюваних», - повідомив начальник поліції Києва.

За словами оперуповноваженого Вишгородського управління поліції Ігоря Молчанова, співмешканець жінки, яка викрала дитину, протягом 9-ти місяців працював і жив на території пилорами у селі Новосілки Вишгородського району.

Прибувши на місце, правоохоронці оцінили обстановку та оглянули територію.

«Спочатку ми помітили співмешканця підозрюваної і затримали його. Він розказав, де знаходиться дитинка і сама жінка. Тоді ми оточили територію і у момент, коли вона вийшла з вагончика, затримали її. Зайшли в приміщення, побачили, що з дитиною все добре, викликали «швидку» і слідчо-оперативну групу для документування події», - повідомив заступник начальника Оболонського управління поліції Олег Алешко.

Поліцейські проводять першочергові слідчі дії, у рамках яких також буде перевірена інформація про те, що місяць тому жінка втратила дитину і викинула її на смітник в одному із районів Києва. Імовірно, викрадену дівчинку вона хотіла видати за свою дитину.

«При затриманні ми розуміли, що треба діяти оперативно і професійно. Оскільки ми не знали мотивів викрадення дитини, ми мали зробити все, щоби дівчинці не завдали шкоди. Добре, що з малям усе гаразд», - акцентував начальник київських поліцейських.

Зловмисницю затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, встановлюємо роль її співмешканця у цій історії.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Підсумовуючи, Андрій Крищенко подякував усім представникам ЗМІ та небайдужим людям, які допомагали у поширенні інформації про викрадення дитини та у встановленні зловмисників.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.