​Слідчі поліції Києва викрили злочинну групу «колекторів», які погрозами вимагали в громадян повернення боргів

Зловмисники телефонували клієнтам підприємства, яке надавало гроші в кредит, та погрожували насильством, якщо вони не повернуть позику у визначений термін. Трьом фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Їм загрожує до восьми років тюремного ув’язнення. Також правоохоронці встановлюють інших учасників злочинної схеми, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Під час реалізації оперативної інформації слідчі поліції Києва під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури та спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань у м. Києві викрили групу осіб, які погрозами змушували громадян до виконання цивільно-правових зобов’язань. Правоохоронці задокументували незаконну діяльність та провели санкціоновані обшуки.

Як розповів керівник столичного главку Андрій Крищенко, у 2019 році зловмисники організували діяльність колекторської фірми під виглядом колл-центру, з якого дзвонили громадянам та шляхом погроз життю та здоров’ю примушували їх повернути заборгованості по кредитах компанії:

«Фігуранти мали чітко розподілені ролі: двоє з них були організатором та співорганізатором, а третій чоловік був виконавцем. Сума «боргів» коливалася від 1500 до 180 000 гривень. Проте, окрім клієнтів фірми, зловмисники телефонували й до осіб, які не мали відношення до кредитів. Для досягнення своєї мети правопорушники здійснювали різного роду психологічний тиск, погрожували громадянам застосуванням фізичного насильства до них та їхніх родичів, знищенням майна тощо».

У ході проведення обшуків в офісних приміщеннях правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувались для злочинної діяльності. Трьом правопорушникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Наразі поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.