​Столичні правоохоронці викрили жінку на збуті штучних посвідчень членів дипломатичної місії ОБСЄ

Для пошуку клієнтів зловмисниця заздалегідь створила громадську організацію із відповідною назвою та видавала кожному її учаснику документ, схожий на офіційний. Порушниці повідомлено про підозру за фактом шахрайських дій. Правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до цієї злочинної схеми, повідомляє прес-службу Нацполіції Києва.


У рамках реалізації оперативної інформації слідчі Печерського управління поліції за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури викрили місцеву мешканку у продажі несправжніх посвідчень членів дипломатичної місії ОБСЄ.

Аби привернути увагу потерпілих, зловмисники зареєстрували громадські організації - аналог офіційного представництва ОБСЄ в Україні, та створили веб-сайт зазначеного відомства, візуально схожий на офіційний. У подальшому нерезиденти та громадяни України за 1500 доларів США ставали членами даної організації та отримували посвідчення, яке, нібито, мало надати привілеї членів дипломатичної місії ОБСЄ. Зокрема, власники документів розраховували на перетин державного кордону по «зеленому коридору» без обсервації, отримання дипломатичного паспорту, соціальну допомогу за кордоном та інше.

Проте «потенційні клієнти» так і не отримували зазначені пільги, оскільки членство у громадській організації не мало жодного відношення до офіційного представництва дипломатичної місії ОБСЄ.

Під час чергової передачі документів правоохоронці затримали 46-річну жінку, причетну до цієї злочинної схеми, у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем роботи фігурантки та місцем мешкання, звідки вилучили документи, печатки та інші речові докази.

Слідчі повідомили їй про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Окрім того, готується клопотання до суду щодо обрання жінці запобіжного заходу. Зловмисниці загрожує до трьох років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до цієї злочинної схеми.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.