​Поліція Києва викрила адвокатку та ріелторку, які продали чужу квартиру за понад 6 000 000 гривень

Слідчі провели 15 обшуків, у ході яких виявили та вилучили мобільні телефони, правоустановлюючі документи та гроші. Правоохоронці повідомили фігуранткам про підозру, їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Викрили незаконну діяльність аферисток співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку столичного главку за процесуального керівництва Київської міської та Шевченківської окружної прокуратури міста Києва. Слідчі розпочали два кримінальних провадження відносно спільниць.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, у ході досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисники незаконно заволоділи правом власності на нерухоме майно:

«Нам стало відомо, що для реалізації спільної злочинної схеми ріелторка та адвокатка разом підшукали об’єкт нерухомого майна – квартиру на Кловському узвозі, яка відповідно до свідоцтва про право власності належить киянину та протягом тривалого часу ніким не використовувалась. Крім того, з метою приховування своєї причетності до вчинення кримінального правопорушення та нібито добросовісного набуття вказаного об’єкту нерухомості, підшукали підставних осіб, на яких оформили необхідні документи для продажу. Також зловмисниці підробили свідоцтво про право власності на оселю та згідно договору купівлі-продажу продали квартиру за 6 201 000 гривень».

Слідчі провели 15 обшуків, у ході яких виявили та вилучили мобільні телефони, правоустановлюючі документи та гроші.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 – шахрайство, та ч. 3 ст. 358 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Київської міської та Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили спільницям про підозру. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сегодня ночью рашисты нанесли комбинированный удар ракетами разных типов и ударными беспилотниками по нашей стране

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.