​Ремонт Південного мосту зі збитком в один мільйон гривень - підряднику повідомлено про підозру

Серед підозрюваних - ексдиректор приватного підприємства та його заступник. Під їх керівництвом виконувались протиаварійні роботи з ремонту деформаційних швів мосту та естакад з нього. Безпідставна заміна матеріалів під час проведенні робіт призвела до збільшення передбачених договором витрат, повідомляє прес служба Нацполіції Києва.

Нагадаємо, кримінальне правопорушення викрили слідчі Дарницького управління поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури.

Як встановило слідство, у квітні минулого року між директором КП «Київавтошляхміст» та приватним підприємством було укладено договір на проведення протиаварійних робіт з ремонту деформаційних швів на Південному мосту та естакад з нього.

У подальшому посадовець підприємства-замовника, перебуваючи у змові зі службовими особами підрядної організації, вирішили заволодіти бюджетними коштами, замінивши залучені до ремонту будівельні матеріали на аналогічні, але дорожчі за ціною. Зокрема, під час робіт використовувалась інша бетонна суміш, яка призвела до збільшення витрат на суму близько одного мільйона гривень.

Наразі ексдиректору зазначеного приватного товариства та його заступнику слідчі повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України - заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, підозрюваних оголошено у розшук. З урахуванням того, що місцезнаходження підозрюваних невідоме, повідомлення про підозру здійснено у спосіб, визначений КПК України.

Директору КП «Київавтошляхміст» було повідомлено про підозру раніше. Згідно санкції статті, учасникам злочинної схеми загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг этой ночью атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед». Пуски БпЛА производились с мыса Чауда (Крым) и Приморско-Ахтарска (рф)

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.