​Поліція Києва затримала двох зловмисників за зухвалий розбійний напад

Двоє чоловіків проникли до будинку 52-річної киянки, вдарили по голові та звʼязали, після чого винесли 30 тисяч гривень готівки й коштовне майно. За вчинене їм загрожує до пʼятнадцяти років вʼязниці з конфіскацією майна, повідомляє прес служба Нацполіції Києва.


До Соломʼянського управління поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення від 62-річного місцевого мешканця про те, що на територію їх приватного будинку проникли невідомі та скоїли напад на його дружину. На місце оперативний черговий негайно скерував слідчо-оперативну групу та співробітників карного розшуку територіального управління.

«За попередньою інформацією, злочин стався близько сьомої години ранку. Двоє невідомих осіб проникли до будинку потерпілої та сховались в підвальному приміщенні. Дочекавшись моменту, коли жінка вийде з оселі, вдарили її по голові каменем, після чого зв’язали та, поки один зі спільників тримав ніж біля шиї потерпілої, інший нишпорив будинком. Чоловіки винесли з будинку гроші, золотий ланцюжок, алкогольні напої, наручні годинники та інші цінності, після чого втекли, залишивши потерпілу зв’язаною», – розповів начальник Соломʼянського управління поліції Ігор Леус.

У ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили осіб, причетних до вчинення злочину. Правопорушники – раніше судимі за аналогічні злочини уродженці Сумської та Харківської областей 1974 та 1977 років народження, які нещодавно приїхали до столиці. За силової підтримки полку поліції особливого призначення № 1, їх затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі, за процесуального керівництва Соломʼянської окружної прокуратури, повідомили фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням в житло, в умовах воєнного стану. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 8 жовтня обговорив нагальну воєнну ситуацію:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.