​Ексдиректор ритуальної служби Лісового кладовища вкрав 900 тисяч гривень на будівництві колумбарної стіни


Розтрату бюджетних коштів посадовцями спеціалізованого комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради викрили слідчі Деснянського управління поліції спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури.

Як повідомляє прес служба Нацполіції Києва, за даними слідства за замовленням комунального підприємства у 2019 році на території Лісового кладовища розпочалось будівництво колумбарної стіни – місце захоронення урн з прахом після кремації.

При цьому ексдиректор ритуальної служби, з метою реалізації злочинного умислу на розтрату бюджетних коштів, під час складання проектної документації вніс до офіційних документів недостовірні відомості щодо вартості клінкерної цегли. Надалі його заступник затвердив підрядній організації акт приймання виконаних будівельних робіт, внаслідок чого приватній фірмі було безпідставно перераховано близько 900 тисяч гривень бюджетних коштів.

За фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, слідчі повідомили фігурантам про підозру, зокрема ексдиректору ритуальної служби за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а його заступнику – за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція найбільшого покарання передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 11 жовтня розповів про наступні події на фронті:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.