Міжнародна і Європейська федерації журналістів підтримують страйкарів з ТВі

m federatsiya

 
Міжнародна федерація журналістів (МФЖ), і її європейський підрозділ Європейська федерація журналістів (ЄФЖ), сьогодні підтримали страйк співробітників українського мовника - телеканалу TВi і закликали до прозорої і регульованої форми власності на засоби масової інформації в країні.


Згідно з інформацією партнера МФЖ, Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ), співробітники TВi почали страйк вчора, у середу, 24 квітня після агресивниого нічного поглинання з боку нового власника телеканалу американського бізнесмена Олександра Альтмана за участі нового директора, журналіста Артема Шевченка, про що журналісти дізналися, коли вони прийшли на роботу. У вівторок вранці Вони виявили, що навколо будівлі було встановлено посилену безпеку.

НМПУ твердить, що страйк було оголошено тому, що новий директор заборонив журналістам на телеканалу будь-які розповіді про поглинанні у вечірній програмі. У той час, як нове керівництво гарантувало, що не буде ніяких змін у редакційній політиці, протягом 24 годин Павлу Шеремету, який очолює вечірню програму, повідомили, що його контракт був розірваний.

"Це шокує, що невідома група може взяти під контроль велику медіа-компанію протягом ночі і подзвонити в поліцію наступного ранку, щоб захистити будівлю до того, як на роботу з`явиться будь-хто з персоналу. Подібне безрозсудне ставлення до телеканалу та колективу, швидше за все, відбудеться, якщо принципи власності щодо засобів масової інформації в країні залишаються непрозорими", сказав президент Міжнародної федерації журналістів Джім Бумела.

"Ми закликаємо до повної прозорості та регулювання власності щодо засобів масової інформації в Україні і введення законодавства, що гарантує прозірость, плюралізм і обмеження на володіння ЗМІ, - додав він, - Нинішня ситуація завдає шкоди репутації каналу і ослаблює свободу слова в Україні, тому ми також закликаємо керівництво до діалогу з журналістами для врегулювання спору і захисту репутації цього поважного засобу масової інформації".

НМПУ, яка сформувала на телевізійній станції свій осередок, стимулюватиме діалог між двома сторонами, вона говорить, що нинішня ситуація склалася, коли озброєні охоронці не пустили до будівлі телеканалу журналістів, коли вони прибули для роботи минулого понеділка, 22 квітня. Попередній власник станції і директор також мали заборону на вхід до каналу.

Пізніше того ж дня новий власник і директор скликали загальні збори за участю персоналу, де новий директор сказав журналістам, що не може коментувати ситуацію у вечірній програмі телеканалу. Згідно з інформацією НМПУ, саме ця дія спричинила рішення страйкувати.

"У черговий раз ми бачимо, що важливі медійні установи, необхідні для української демократії, розглядаються як іграшки багатих і сильних", - сказав президент ЄФЖ Арне Кьоніг, - Не дивно, що журналісти сумніваються в зобов'язаннях нового власника щодо дотримання ним стандартів та редакційної політики – це сталося після того, як їх зустріли озброєні охоронці, і перші протести були спричинені розірванням договору провідного телевізійного ведучого. Ми вимагаємо від нового власника негайно почати діалог з журналістами і медіа-профспілкою з метою врегулювати розбіжності і який гарантуватиме захист прав і умов працівників."

НМПУ каже, що спостерігає за страйком і надаватиме юридичну і політичну підтримку для співробітників, якщо виявиться порушення їхніх прав, повідомляє прес-служба Медіа-профспілки.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.