США-ЄС: Юлія Тимошенко має бути звільнена

tef timoshenko

 
Надзвичайний та Повноважний посол США Джон Теффт наголошує на необхідності звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та надання їй можливості на реабілітацію. Про це повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.


"Я бачився з Юлією Тимошенко кілька місяців тому у Харкові. Наша позиція незмінна. Її мають звільнити. Також їй слід пройти лікування. Я думаю, це історичний момент для України. Від рішення стосовно Тимошенко залежить майбутнє України", - заявив Джон Теффт.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус у інтерв'ю радіо "Свобода" також підкреслив, що звільнення Юлії Тимошенко було б найбільш зрозумілим для Європейського Союзу рішенням у вирішенні проблеми вибіркового правосуддя в Україні.

"Ми кажемо українцям, що ви маєте розвіяти усі сумніви щодо вибіркового правосуддя. Як ви зробите це, - це ваше, так би мовити, рішення, і найбільш, я би сказав, зрозумілим рішенням було б звільнення колишнього прем'єр-міністра", - сказав Лінас Лінкявічус.

За його словами, в процесі боротьби за посади не можна використовувати механізми кримінального переслідування, "особливо жінку, яка має проблеми зі здоров’ям, що, у свою чергу, порушує питання умов її утримання".

"Це – довга історія, тож, ми, в цілому, сказали: розвійте всі сумніви, скоріш за все було б корисним і було б реальним сигналом, якби вона була звільнена, і ми кажемо це українцям напряму", - заявив міністр закордонних справ Литви.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.