​Пресі відмовили в доступі до Білого дому. Рішення адміністрації ЗМІ назвали безпрецедентним

Білий дім виявився під шквалом критики після того, як в п’ятницю представників відразу декількох засобів масової інформації не пустили на щоденний брифінг прес-секретаря президента США Шона Спайсера, повідомляє «Голос Америки».


У «чорному списку» несподівано виявилися провідні видання і телеканали, які не раз випускали критичні матеріали про президента Дональда Трампа – The New York Times, Los Angeles Times, телеканал CNN та інтернет-видання Buzzfeed.

У той же час такі ЗМІ, як Breitbart News, One America News Network і Washington Times, які не приховують своїх симпатій до Трампа, були допущені на брифінг.

Заборона не торкнулася також найбільших телекомпаній США – ABC, CBS, NBC і Fox. Незважаючи на це, деякі ЗМІ, в тому числі і найбільше світове агентство новин Associated Press, із солідарності з колегами відмовилися висвітлювати брифінг у Білому домі.

Всупереч традиції, в п’ятницю щоденний брифінг для преси пройшов не в конференц-залі Білого дому, а в кабінеті Шона Спайсера. Будь-яка зйомка на цьому заході не допускалася.

Президент Асоціації журналістів, акредитованих у Білому домі (WHCA), Джефф Мейсон пообіцяв, що керівництво організації буде домагатися пояснень від адміністрації президента.

«Ми висловлюємо рішучий протест, і обурені тим, як сьогоднішній кричущий інцидент був організований Білим домом», – заявив Джефф Мейсон.

За словами виконавчого директора New York Times Діна Багета, йому ніколи не доводилося стикатися з подібними демонстративними акціями.

«Нічого подібного ніколи не відбувалося в Білому домі за всі довгі роки, протягом яких ми висвітлювали роботу різних (президентських) адміністрацій, які представляють різні партії», – заявив журналіст.

У прес-релізі, поширеному агентством Associated Press, йдеться про те, що заборона порушує основоположні права громадян.

До вечора п’ятниці в Білому домі не відповіли на офіційне прохання «Голосу Америки» про коментар.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.