​Парламент Чорногорії проголосував про членство країни в НАТО

У п’ятницю парламент Чорногорії проголосував за членство країни в Північноатлантичному союзі, незважаючи на невдоволення росії та протести проросійської опозиції всередині країни. Парламентарі проголосували 46 до 0 за ратифікацію Договору про вступ до НАТО. Всього до парламенту країни входить 81 член, але проросійська опозиція бойкотувала сесію, повідомляє «Голос Америки».

Під час голосування під парламентом тривала акція протесту проти НАТО. Чорногорія також звинувачувала росію в підтримці спроби перевороту під час минулих виборів в країні з метою відхилити її від вступу до НАТО. росія заперечує звинувачення.

Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган привітав Чорногорію у Twitter: «Щиро вітаю голосування Чорногорії про вступ до НАТО. Це - важливий етап для Євроатлантизму та стабільності в регіоні».

Одним з перших свою підтримку висловив міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевичс: «Парламент Чорногорії ратифікував протокол про вступ до НАТО, вистоявши проти зовнішнього тиску та провокацій. Вітання!»

Для НАТО вступ Чорногорії має стратегічне значення, адже дозволяє Альянсу отримати повний контроль над Адріатичним морем, так як інші країни, розташовані на Адріатичному морі – Албанія, Хорватія та Італія, вже є членами НАТО.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.