​Американські ЗМІ вважають, що слідство США може взятись за зв’язки розвідки та криміналітету росії

До розслідування можливого втручання росії у хід президентських виборів США 2016 року, очолюваного спеціальним прокурором США Робертом Мюллером, приєднався колишній федеральний прокурор Мангеттена Ендрю Ґольдстін, повідомляє «Голос Америки».


Посилення команди слідства саме експертом з державної корупції та злочинів «білих комірців» означає, що слідство може більше фокусуватись на зв’язках корумпованих російських посадовців зі злочинністю, розмірковують західні ЗМІ. Раніше Ґольдстін працював в службі анти-корупційного прокурора Пріта Бгарари, який, після того, як його в числі інших 46 прокурорів було звільнено Трампом, виступає з критикою політики президента, за інформацією NBC.

Слідство, очолюване Мюллером, розслідує можливе втручання росії у хід виборів США, а такий вид шахрайства означає, що винаймались хакери та злочинці, зазначає Associated Press. Команда буде розглядати фінансові відносини штабу Трампа з російськими посадовцями і її увагу можуть привернути зв’язки російського криміналітету та розвідувальних служб, пише видання.

Уряд США попереджав, що організована злочинність росії загрожує демократичним установам, включаючи «олігархів з кримінальними зв’язками», які можуть перебувати у змові з російським урядом, щоб отримувати неконкурентні переваги.

Американські правоохоронні органи особливо непокоїв «союз шпигунства та жадоби» між російською розвідкою та криміналітетом», пише Associated Press. В березні, наприклад, два найнятих хакери та два службовці фсб були звинувачені в кібернападі на Yahoo, проведеному в 2013 році.

«Не легко це охопити, або зрозуміти, але це дуже небезпечно для нашої країни, адже така злочинність має багато аспектів, що відрізняють її від традиційного картелю», - сказав Роберт Андерсон, колишній заступник директора ФБР в коментарі Associated Press.

«Організована злочинність розвивається, - сказав виданню колишній заступник директора ФБР Рон Госко, - те, що вони робили через здирництво, деякі з груп тепер роблять через кібератаки».

Роберт Мюллер. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.