​Трамп заявив, що ніколи не просив Комі припиняти розслідування дій Флінна

Президент Трамп у неділю в своєму Твітері написав, що «ніколи не просив директора ФБР Джеймса Комі припинити розслідування дій колишнього радника з питань національної безпеки Майкла Фліна. «Ще більше брехливих новин, які висвітлюють чергову брехню Комі!», - протвітував Президент, повідомляє «Голос Америки».


Як відомо, Трамп звільнив Комі з посади у травні цього року. Комі стверджує, що був звільнений через розслідування можливого російського втручання в американські вибори, у тому числі розслідування дій Флінна.

Напередодні ж, Флін став першою людиною в адміністрації президента Трампа, який визнав себе винним за звинуваченнями, пред’явленими командою спеціального прокурора Мюллера, який займається справою ймовірного російського втручання.

Президент США Дональд Трамп в суботу, схоже, змінив свою інтерпретацію подій, пов'язану зі звільненням Майкла Флінна з посади радника з національної безпеки. Спочатку президент говорив, що Флінн був звільнений з-за того, що збрехав віце-президенту Майку Пенсу про свої контакти з представниками росії під час перехідного періоду. Однак в суботу Трамп написав в «Твіттері», що йому довелося «звільнити генерала Флінна тому, що він збрехав віце-президенту і ФБР». «Він визнав себе винним в цій брехні. Це соромно, тому що його дії під час перехідного періоду були законними. Там не було чого приховувати!»- додав Трамп. З цього твіту слідує, що президент знав, що Флінн збрехав ФБР і віце-президенту про свої контакти з російськими офіційними особами. Раніше Трамп не згадував ФБР в своїх твітах, що стосуються Флінна і росії.

Твіти президента спричинили плутанину в питанні про те, що знав президент і коли він дізнався про контакти Флінна з представниками росії.

Інформагентство Associated Press повідомляє, що президент не писав твіт про ФБР особисто, і що він був написаний одним з адвокатів Трампа, Джоном Даудом.

Флінн - четвертий співробітник передвиборного штабу Трампа, якому слідчі Мюллера пред'явили звинувачення, і перший колишній співробітник Білого дому, який визнав вину в зв'язку з розслідуванням дій росії.

30 жовтня звинувачення були пред'явлені колишньому керівнику штабу Трампа Полу Манафорту та іншому високопоставленому співробітникові штабу Ріку Гейтсу. Вони свою вину не визнають. Ще один співробітник штабу Джордж Пападопулос визнав свою вину в тому, що збрехав ФБР про свої контакти з російським урядом.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.